Ioana David, tinereţe şi exuberanţă

Ioana David, tinereţe şi exuberanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înconjurată de prieteni şi colegi de vârsta ei, dar şi de iubitori ai artei cu experienţă în spate, aşa şi-a deschis tânăra Ioana David prima expoziţie personală de pictură.

Vineri seara, la Muzeul de Artă Vizuală, adolescenta a primit flori, aprecieri, îmbrăţişări, felicitări, mulţumiri. Nu în ultimul rând, a fost asaltată cu urări la aniversare, pentru cei 17 ani împliniţi cu câteva zile înainte de vernisaj.

Deşi i-a întâmpinat pe toţi cei care au trecut pragul muzeului, cunoscutul pictor David Sava, tatăl Ioanei, a vegheat din umbră, scuzându-se că, de data aceasta, nu el trebuie să fie în centrul atenţiei.

De altfel, tânăra şi frumoasa pictoriţă, elevă la Liceul de Artă „D. Cuclin”, premiată la concursuri de gen, a atras toate privirile. Nu numai prin tablourile sale, peisaje şi natură statică, ci şi prin prezenţa ei exuberantă şi proaspătă.

Cu mâinile reci de emoţie, cum a dat-o de gol cineva, Ioana David le-a mulţumit tuturor şi de la microfon (chiar şi profesorilor de şcoală, care au înţeles că, în ultimele zile, a avut de pregătit un vernisaj), promiţând o personală şi anul viitor.

Înainte, directorul muzeului, Dan Basarab Nanu, a anunţat că expoziţia ei deschide un proiect destinat altor elevi şi studenţi talentaţi, „Atelierul tânărului creator”.

Restaurator şi artist plastic, Ion Chiriac, naşul de botez al Ioanei Sava, a apreciat iniţiativa instituţiei de a-şi deschide porţile şi pentru tinerii aflaţi la început de drum.

„Ce bine este să ai un tată plastician, care să îţi dea sfaturi şi acasă, nu numai la şcoală, unde îi este profesor”, a spus, mai în glumă, mai în serios, şi artistul plastic Gheorghe Miron, continuând: „Ioana trăieşte, creşte în acest spaţiu numit familia David. Ioana însă trudeşte. Dumnezeu îţi dă talent, dar în rest este muncă. Ea colorează, simte extraordinar, iar lucrările ei sunt formidabile. Sper ca Ioana să nu rămână doar o promisiune, ci să răzbată, prin muncă”.

De altfel, ea ne-a mărturist că, pentru a-şi încheia la timp lucrările,  a muncit săptămâna trecută chiar şi de ziua ei, de dimineaţă până seara. Unul dintre tablourile cele mai dragi i-a devenit peisajul „Ritm – acord - rimă”, amintind de prima sa iubire, muzica.

„Mă bucur că am luat de la tatăl meu talentul. Pentru mine a fost întodeauna un model. Mă bucur, de asemenea, că am susţinere şi încurajare de la părinţii mei”, ne-a spus tânăra, care abia după vernisaj urma să-şi sărbătorească ziua de naştere alături de prieteni.

Citit 2395 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.