„Elefanţii” concertează astăzi la Galaţi

„Elefanţii” concertează astăzi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii sunt în continuare delectaţi cu concerte de muzică rock de calitate. Astăzi, 6 martie, la Scena Cafe, de la ora 20, concertează trupa Les Elephants Bizarres, în cadrul unui eveniment organizat de Magic FM.

Trupa cu nume bizar a luat fiinţă în anul 2007, reunindu-i pe Cătălin Rădoi (Proka) - chitară electrică şi voce, Mihai Marin - bass şi voce, Ştefan Matei - voce şi Claudiu Ştirbei - tobe. În primăvara lui 2008 li s-a alăturat Nicolae Cazacu (Nae) la synth.

În încercarea de a defini stilul trupei, termenul care se apropie cel mai mult este „electro-pop-rock”. În presă, prestaţiile „elefanţilor” au trecut succesiv prin disco-punk, indie-rock, indie-pop, alternative şi funk-rock.

În formula actuală, trupa a debutat în toamna anului 2008, iar de atunci numărul prestaţiilor live a crescut continuu, mai ales în cluburile din Bucureşti.

Anul 2009 pare să fi fost însă anul elefantului: „Les Elephants Bizarres” au cântat în deschiderea mai multor concerte susţinute în Capitală de trupe precum "We Have Band" (Marea Britanie), "The Haunts" (Marea Britanie), "A-LIX" (Argentina/Franţa), "Asleep In The Park" (Austria).

Tot în 2009, elefanţii au tropăit pe scena celui mai important festival din România, cântând pe aceeaşi scenă cu Motorhead şi Moby la B’ESTFEST. Trupa nu a lipsit nici de la Stufstock, Funk Rock Hotel şi Underlondon.

Două dintre piesele trupei s-au poziţionat foarte bine în topurile radio. „Hello says the devil” a ajuns pe locul întâi la City Fm, în topul celor mai bune piese româneşti, iar „Have No Fear” a ajuns pe locul al doilea în topul internaţional la Radio Guerilla, fiind difuzat în heavy-rotation timp de nouă săptămâni.

Concertul din această seară începe la ora 20, iar preţul biletului este de 15 lei.

Magic FM va continua însă şi săptămânile viitoare seria de concerte, la Galaţi urmând să presteze live trupa Byron.

De asemenea, organizatorii sunt în discuţii avansate  cu Night Losers şi Omul cu Şobolani.

Citit 931 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.