Caisele, fructele care te fac mai înțelept și mai sănătos

Caisele, fructele care te fac mai înțelept și mai sănătos
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Caisul a început să fie cultivat în China cu circa 4.000 de ani în urmă. A fost adus apoi în restul Asiei şi în regiunea mediteraneeană

Conchistadorii au introdus caisul în Americi în secolul al XVI-lea, plantând arbori pe coasta vestică a Statelor Unite.

În China, caisele sunt asociate cu educaţia şi medicina. Potrivit legendei, Confucius şi-ar fi instruit discipolii în mijlocul unui crâng de caişi. Miezul caiselor este utilizat pe scară largă în medicina tradiţională chinezească.

Caisele şi-au câştigat pe deplin faima în calitate de fruct cu multe beneficii, fiind bogate în vitamine, minerale şi fibre.

Îmbunătăţesc vederea - Caisele sunt o sursă de vitamina A, care este importantă pentru sănătatea ochilor.

Fortifică sistemul imunitar - Vitamina C, conţinută în caise, susţine sistemul imunitar şi organismul să lupte împotriva infecţiilor şi bolilor.

Menţin sănătatea pielii - Caisele conţin antioxidanţi care ajută la protejarea pielii de factori nocivi şi de primele semne de îmbătrânire. De asemenea, oferă protecţie împotriva efectelor negative ale razelor solare.

Îmbunătăţesc funcţia hepatică - Fibrele din caise ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice şi previn constipaţia.

Susţin sănătatea inimii - Caisele sunt bogate în potasiu, care ajută la menţinerea tensiunii arteriale normale şi a funcţiei cardiace.

Caisele se coc la începutul verii, dar sunt destul de frecvent conservate şi prin deshidratare, astfel încât să ne putem bucura de aceste fructe pe parcursul întregului an.

Citit 648 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2023 07:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.