Supă-cremă de dovleac

Supă-cremă de dovleac
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 1 kg miez dovleac plăcintar, 2 morcovi, 1 păstârnac, 1/4 țelină, 1 ceapă, 2 linguri ulei de măsline, 200 ml smântână, sare, piper

Preparare: Se curăță dovleacul și se taie. Între timp, se curăță ceapa, țelina, păstârnacul și morcovii. Ceapa se taie în bucăți mai mari, restul legumelor se taie rondele. Se pun toate într-o oală de inox cu fundul dublu, se toarnă apă atât cât să treacă peste ele de un deget, se adaugă jumătate de linguriță cu sare şi câteva picături de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc încet. Se acoperă oala cu un capac pentru a fierbe mai repede.

Când sunt fierte, se pasează totul la blender și se pune din nou pe foc mic, doar cât să se încălzească. Într-un bol se scoate puțină supă și se amestecă cu smântâna. Se toarnă înapoi în oală, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă și se omogenizează bine. Se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel.

Un preparat sățios, aromat și foarte gustos, supa-cremă de dovleac poate fi consumată la prânz, dar și la cină ca fel principal de mâncare, alături de crutoane proaspete și semințe de dovleac presărate deasupra.

Citit 397 ori Ultima modificare Duminică, 22 Octombrie 2023 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.