Tartă cu dovleac și nuci

Tartă cu dovleac și nuci
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingredientepentru aluat tartă: 200 g făină, un praf de sare, 115 g unt nesărat, la temperatura camerei, 50 g zahăr, 1 ou;

pentru umplutură: 150 g miez de nucă, 1/4 linguriță de sare, 1 linguriță zeamă de lămâie, 1/4 coajă de lămâie, 1 linguriță extract de vanilie, 45 g unt, 3 ouă, 100 g zahăr brun, un praf nucșoară, un praf scorțișoară, 2 linguri smântână, 1 ou, 150 g piure de dovleac, 2 linguri zahăr brun

Preparare aluat tartă: untul și zahărul se omogenizează într-un bol, până când zahărul se topește. Adaugă oul și continuă să mixezi, apoi adaugă făina ușor, omogenizând toată compoziția, iar când se formează grăuncioarele de aluat te poți opri. Pune aluatul într-o folie de plastic și ține-l la frigider 30 de minute, apoi întinde aluatul pe o tavă de tartă de 28 cm diametru și unsă cu unt. Înțeapă aluatul din loc în loc cu o furculiță și apoi lasă-l la frigider încă vreo 20-30 de minute înainte de coacere.

Încinge cuptorul la 180°C. Scoate tava cu aluatul din frigider, pune peste aluat hârtie de copt și pe hârtie așază niște greutăți (boabe de fasole sau orez). Coace tarta 20 de minute, apoi scoate-o, îndepărtează greutățile cu hârtia și mai lasă-o la cuptor încă 5 minute. Scoate aluatul din cuptor și lasă-l să se răcească puțin.

Pentru umplutură mixează piureul de dovleac cu smântâna, un ou, 2 linguri de zahăr brun, nucșoara și scorțișoara. Într-un alt bol mixează miezul de nucă cu 200 g zahăr brun, 3 ouă bătute, untul topit și răcit, vanilia, sarea, coaja și sucul de lămâie. Toarnă în tava cu aluat umplutura de dovleac, apoi amestecul cu miezul de nucă și coace totul la cuptor aproximativ 30-35 minute. Lasă tarta să se răcească, apoi o poți porționa.

Citit 493 ori Ultima modificare Duminică, 22 Octombrie 2023 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.