Frittata cu roșii cherry. Quiche cu spanac și haloumi

Frittata cu roșii cherry. Quiche cu spanac și haloumi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente: 75 g parmezan, 6 ouă, 1 cățel usturoi, 12 roșii cherry, 50 g unt, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Răzuiește fin parmezanul. Bate ouăle într-un castron și adaugă jumătate din parmezanul ras. Asezonează cu sare și cu piper. Decojește usturoiul și mărunțește-l fin. Taie în jumătate toate roșiile cherry. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Unge cu unt topit un vas Jena mare. Adaugă usturoiul și roșiile și asezonează cu sare și piper. Toarnă deasupra lor amestecul de ouă și parmezan. Presară restul de parmezan pe toată suprafața frittatei și apoi pune vasul în cuptorul preîncălzit, în partea de jos a cuptorului. Coace pentru aproximativ 20 de minute.

Quiche cu spanac și haloumi

Ingrediente: 1 pungă de spanac tocat 450 g, 1 pachet aluat foietaj 800 g, 150 g brânză haloumi, 80 g telemea, 60 ml ulei de măsline, 80 ml smântână lichidă, 100 g parmezan, 20 g unt, 2 ouă, 1 g nucșoară pudră, sare, piper.

Mod de preparare: Lasă spanacul la decongelat, apoi pune-l la scurs. Într-un bol amestecă parmezanul ras cu ouăle și smântâna lichidă. Într-un alt vas amestecă spanacul, cu telemeaua zdrobită, uleiul de măsline, sare și piper. Desfă aluatul de foietaj, decongelat în prealabil, și întinde-l în formă de cerc astfel încât să depășească marginile tăvii cu 3 cm și așează-l în tava unsă cu unt. Adaugă peste aluat compoziția de spanac, apoi toarnă deasupra lui oul amestecat cu parmezan. Asezonează cu nucșoară și presară cubulețe de brânză haloumi. Coace în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade, pe funcția "ventilație", pentru 20 de minute.

Citit 449 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Octombrie 2023 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.