Raiul păsărilor revine la Galaţi

Raiul păsărilor revine la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A doua ediţia a expoziţiei de porumbei * 1.200 de porumbei, găini, raţe, gâşte, papagali, dar şi alte animale îi vor încânta, gratuit, pe copiii gălăţeni * Pentru privilegiul de a vedea minunile înaripate, adulţii vor plăti doar câte 5 lei * Organizatorii, au pus la punct toate detaliile, inclusiv pe cele legate de transport *

200 de expozanţi… 1.200 de porumbei, 300 de păsări de curte (găini de rasă, gâşte, raţe), 100 de iepuri, 150 de papagali de diferite mărimi şi culori, păuni, fazani şi caii lipiţani de la Herghelia Brateş-Prut Frumuşiţa vor putea fi văzuţi în cadrul expoziţiei internaţionale care îşi va deschide porţile astăzi, începând cu ora 9,00, în incinta Halelor SC Agrodunărea SA din Calea Prutului nr 13.

Peste 100 de participanţi din toată ţara

Este pentru a doua oară când în oraşul nostru are loc un astfel de eveniment, lucru pentru care organizatorii merită toate laudele: „Este a doua oară la Galaţi, dar, cu siguranţă, nu va fi ultima. Este o expoziţie regională la care şi-au anunţat prezenţa peste 200 de participanţi din toată ţara şi din străinătate”.

„Avem invitaţi din Republica Moldova, Bulgaria şi Ucraina. De asemenea, gălăţenii vor putea admira şi porumbei din spaţiul ex-sovietic, peste 50 de rase de găini, 6 rase de păuni, 5 rase de gâşte şi 7 rase de raţe. Special pentru copii, la această expoziţie vor fi aduse şi două maimuţe”, ne-au explicat organizatorii.

Ieri, înainte de a sosi păsările, organizatorii erau în priză pentru ultimele pregătiri. Cele două săli mari erau deja pregătite pentru a primi, în cuştile special amenajate, porumbeii (peste 1.200 de număr) şi găinile venite din toată ţara şi din străinătate.

În curte, zarvă mare la padocuri. Se puneau la punct ultimele detalii pentru caii lipiţan care vor putea fi admiraţi, din nou, de gălăţeni în aceste zile. Pregătirile erau aproape gata pentru toţi oaspeţii din acest weekend.

Gălăţenii vor avea parte, cu siguranţă, de un spectacol de neuitat. Un spectacol al frumuseţii şi graţiei pe care doar natura, ca făuritor de excepţie al minunilor sale, îl poate oferi.

„Am promis această expoziţie încă din februarie, imediat ce s-a închis prima ediţie. E păcat că la Galaţi nu se organizează mai des astfel de expoziţii, mai ales că în oraşul nostru sunt mulţi pasionaţi de porumbei. E o pasiune destul de scumpă, dar frumoasă. Iar locuitorii acestui oraş merită să admire aceste exemplare minunate, chiar dacă nu îşi permit să cumpere sau să crească acasă astfel de păsări”, ne-a spus Marian Băilă.

Copiii, oaspeţi aşteptaţi cu drag

Organizatorii ne-au mărturisit că această expoziţie a fost făcută în primul rând pentru copii:

„Ne-am gândit în primul rând la cei mici. Ei vor intra gratuit la eveniment şi vor putea participa chiar şi la demonstraţiile de manej care vor avea loc în curte”.

„Am trimis invitaţii la toate şcolile şi liceele din oraş şi din judeţ. Am vorbit cu cei de la Inspectoratul Şcolar, care ne-au asigurat de sprijinul lor. Copiii gălăţeni nu au parte de prea multe distracţii în oraş şi de aceea expoziţia le este dedicată în primul rând lor”.

Şi pentru că organizatorii s-au gândit la copii, au făcut tot posibilul ca ei mici să ajungă la în cele mai bune condiţii pe Calea Prutului (vizavi de Piaţa de gros).

Organizatorii vor pune la dispoziţia gălăţenilor, ca de obicei, autobuze şi microbuze care vor pleca, la fiecare 15-20 de minute, de pe Strada Basarabiei colţ cu Strada Domnească (vizavi de sediul Transurb).

După cum am spus şi mai sus, copiii vor avea intrarea gratuită, iar adulţii vor plăti doar 5 lei. Părinţii sau bunicii care nu se vor putea ţine după copii, printre multele cuşti cu păsări şi animale mici, vor putea face o pauză la unul dintre barurile special amenajate. Expoziţia va fi deschisă astăzi şi mâine, între orele 9 şi 18, iar duminică, între 8 şi 15.

Ce-am mai putea spune? Doar că totul e organizat impecabil şi că organizatorii, ca de fiecare dată, vor face şi o tombolă.

„Toţi cei care vor să participe la extragere trebuie să îşi completeze datele pe biletele de intrare şi să le depună în urnă. Vor fi oferite 30 de premii, o parte de la Brateş-Prut Frumuşiţa şi o parte de la expozanţi, şi trei porci pentru Crăciun”, ne-au informat organizatorii.

Tragerea la sorţi va avea loc marţi, la ora 13, la sediul redacţiei „Viaţa liberă”, din strada Domnească nr. 68. Aşadar nu uitaţi să depuneţi biletele completate în urna special amenajată.

Totul e organizat impecabil, nu vă rămâne decât să faceţi o vizită la expoziţia de porumbei, păsări şi animale mici, papagali şi cai pentru a vă convinge că Raiul păsărilor a revenit, pentru câteva zile, în oraşul nostru.

Citit 1350 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.