Salată de fructe de mare

Salată de fructe de mare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 1 cană vin alb sec, 1 linguriță tarhon, 1/2 linguriță oregano, 1 duzină de scoici, 340 g creveți mari, decorticați, 225 g scoici Saint Jacques, 60 ml suc de la o lămâie, 1 lingură ulei de măsline, 2 lingurițe muștar Dijon, 2 cozi de țelină, 2 ardei grași roșii, 50 g pătrunjel

Preparare: Într-o cratiță mare, se amestecă vinul, tarhonul și oregano și se pun la fiert. Apoi se adaugă scoicile, bine spălate, se acoperă cu capac și se fierb 4-5 minute sau până se deschid. Se pun într-un castron și, după ce s-au răcit, se scoate carnea din cochilii și se pune într-un recipient mare.

Se reîncălzește lichidul din cratiță, se adaugă creveții și se fierb 3-4 minute, apoi se scot cu o spumieră. Când s-au răcit, se taie în două pe orizontală și se pun în recipientul cu scoici. Se pune lichidul din cratiță la încălzit. Se adaugă scoicile Saint Jacques, tăiate în două, se fierb 2 minute, se scot și se pun peste celelalte fructe de mare.

Într-un recipient, se amestecă 1/2 cană din zeama răcită, sucul de lămâie, uleiul și muștarul. Se toarnă sosul peste fructele de mare. Se adaugă cozile de țelină, tăiate rondele, ardeiul gras tăiat cubulețe și pătrunjelul tocat. Se condimentează cu sare și piper și se omogenizează. Se ține la rece până în momentul servirii.

Citit 481 ori Ultima modificare Duminică, 31 Decembrie 2023 06:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.