Plăcintă creață cu afine și lămâie

Plăcintă creață cu afine și lămâie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 400 g foi de plăcintă, 250 g unt (80% grăsime), 500 ml smântână din lapte (35% grăsime), 200 g smântână fermentată (20% grăsime), un praf de sare, 200-250 g zahăr, 5 ouă, extract de vanilie, coaja răzuită a 3 lămâi, 125 g afine proaspete, zahăr pudră pentru pudrat

Mod de preparare: Într-un castron punem ouăle cu zahărul, sarea și extractul de vanilie, le amestecăm până se topește zahărul. Nu trebuie bătute ca să se facă spumă, ci doar să se topească zahărul complet. Adăugăm ambele tipuri de smântână și coaja de lămâie. Amestecăm până se omogenizează bine. Dăm deoparte.

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius. Topim untul și ungem o tavă de 30 cm diametru. Ungem cu unt câte 2 foi de plăcintă între ele (putem lăsa jumătate de foaie neacoperită, ca să se vadă bine) și le adunăm sub forma unui evantai cu o înălțime de 4-5 cm. Punem circular în tavă, facem la fel pentru toate celelalte foi. Dăm la cuptor pentru 20 de minute. Turnăm compoziția de ouă cu smântână și agităm ușor tava astfel încât să intre bine printre straturi. Distribuim afinele și mai băgăm la cuptor pentru încă 30-35 de minute. După ce s-a răcorit, pudrăm cu zahăr.

Citit 497 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 20:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.