Cele mai folosite uleiuri esențiale și beneficiile acestora

Cele mai folosite uleiuri esențiale și beneficiile acestora
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Uleiurile esențiale provenite din distilarea diferitelor părți ale plantelor - frunze, scoarță, semințe, fructe, rădăcini, rășini sau flori - au o gamă largă de efecte benefice pentru corpul nostru, oferind astfel o soluție naturală pentru multe din problemele de zi cu zi. Iată ce uleiuri esențiale se folosesc mai des și ce beneficii pot avea pentru sănătatea fizică și psihică, dar și pentru îngrijire:

Uleiul esențial de lavandă. Acesta oferă sprijin în eliberarea tensiunilor, stres, arsuri, migrene. Sugestii de utilizare: băi relaxante (3-5 picături de ulei pe sare Epsom); somn liniștit (diluat cu ulei de cocos, se masează tâmplele, ceafa, tălpile și mâinile); cosmetică (în caz de iritații); aromaterapie (pentru a calma tensiunile și anxietatea); arsuri solare sau casnice (nediluat, direct pe zona afectată).

Uleiul esențial de mentă. Acest ulei oferă ajutor pentru cei pesimiști, înviorează corpul și mintea. Sugestii de utilizare: sinuzite - sublingual, migrene - masaj tâmple și ceafă, oboseală - inhalat din palme, febră - masat pe tălpi sau difuzat.

Uleiul esențial de lămâie. Îmbunătățește capacitatea de concentrare, înlocuiește deznădejdea cu bucuria. Sugestii de utilizare: crește imunitatea - masat pe piept sau pe coloană, diluat pe gât pentru dureri locale, crește motivația dacă îl combinăm cu ulei de mentă, unghii sănătoase dacă masăm unghiile și cuticulele, antialergen și util în curele de slăbire sau detox (1-2 picături în apa de băut).

Uleiul esențial de tămâie. Acesta este antidepresiv, expectorant, "regele uleiurilor". Recomandări: efect puternic antiinflamator, îmbunătățește concentrarea la învățare, efect antiîmbătrânire, antirid, calmant pentru pielea iritată, pentru vânătăi sau după operații. Se diluează cu ulei de cocos.

Uleiul esențial de oregano. Acest ulei susține sistemul imunitar, este antibiotic natural, util și în bucătărie, la gătit. Se folosește doar diluat, căci este foarte concentrat și provoacă arsuri și, de aceea, se diluează cu ulei de cocos și se masează.

Citit 545 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2024 01:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.