Ciorbă de perișoare și chifteluțe din soia

Ciorbă de perișoare și chifteluțe din soia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 legătură de pătrunjel, 1 păstârnac, 2 cepe, 1 ardei gras, 50 grame de soia granule, 50 grame de orez, 2 linguri de făină, 2 linguri de semințe de in, 2 linguri de fulgi de ovăz, 20 ml ulei de floarea-soarelui, 1,5 litri apă, sare și piper după gust.

Preparare: Se taie cubulețe morcovii, rădăcina de pătrunjel și păstârnacul și se pun într-o oală la călit în ulei de floarea-soarelui. Se condimentează cu sare și piper după gust și se toarnă apa (1,5 litri). Pe urmă, se adaugă o ceapă întreagă, ardeiul tăiat mare și jumătate de legătură de pătrunjel. Se lasă la foc mediu până sunt fierte toate legumele, apoi se strecoară și se păstrează doar morcovii.

Pentru perișoare, se taie o ceapă mărunt și se pune la călit în ulei de floarea-soarelui. După ce este călită, se adaugă orezul și granulele de soia (fierte în prealabil) și se mai lasă la foc circa 5 minute. Apoi se adaugă făina, semințele de in și fulgii de ovăz (ambele măcinate în prealabil cu o râșniță). Se amestecă bine și se adaugă sare și piper după gust. Se lasă la răcit, apoi se formează biluțe și se pun la fiert în apă cu sare la foc mic. La final, se adaugă în supă. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat. Opțional, se poate acri cu borș sau lămâie.

Chifteluțe din soia

Ingrediente: 100 grame de soia granule, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 țelină, verdeață tocată, 1 lingură cu făină sau 2 felii de pâine, 3 linguri cu pesmet, 200 ml ulei, sare, piper măcinat sau cimbru mărunțit.

Preparare: Granulele de soia se fierb într-un vas smălțuit, cu apă caldă cât s-o acopere, timp de 10 minute, apoi scurgeți granulele într-o sită. Curățați legumele, spălați-le și puneți-le la fiert cu un litru de apă caldă. Se fierb la foc potrivit jumătate de oră și se pisează cu furculița până obțineți un piure. Amestecați soia cu piureul din legume, adăugați pâinea fărâmițată (sau făina), puneți sare, piper și verdeața tocată fin și frământați amestecul cu mâna. Puteți condimenta cu usturoi tocat. Luați cu lingura din amestec, modelați chiftele pe care le treceți prin pesmet și așezați-le într-o tavă pe care o dați la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Ideal ar fi ca după 7 minute să le întoarceți pentru a se rumeni în mod egal. Pentru a le întoarce, vă puteți folosi de o spatulă. De asemenea, puteți face separat un sos pe care îl puteți turna peste chifteluțe.

Citit 256 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 11:59

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro