Sportul și alimentația, fiecare importantă în felul ei

Sportul și alimentația, fiecare importantă în felul ei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deși nu există un consens clar între specialiști, în general se spune că alimentația contează cam 80 la sută, iar sportul cam 20 la sută pentru a fi și în formă și pentru a avea și o stare de sănătate cât mai bună. Fiecare dintre cele două, nutriția și mișcarea, este importantă în felul ei, arată doc.ro.

Pe de o parte, o alimentație echilibrată și nutritivă furnizează organismului nutrienții esențiali necesari pentru buna funcționare a sistemului imunitar, a metabolismului și a altor funcții corporale. În plus, carbohidrații, proteinele și grăsimile din alimentație furnizează energia necesară pentru a face exerciții fizice și pentru a susține performanța sportivă. O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Pe de altă parte, exercițiile fizice, în special cele cardio, cum ar fi alergarea, înotul sau ciclismul, îmbunătățesc sănătatea inimii și a sistemului circulator, crescând rezistența și capacitatea cardiorespiratorie. Exercițiile fizice regulate contribuie la arderea caloriilor și la menținerea unei compoziții corporale sănătoase, ajutând la controlul greutății și la reducerea riscului de obezitate și, de asemenea, eliberează endorfinele, hormonii fericirii, care pot îmbunătăți starea de spirit, reducând stresul, anxietatea și depresia.

Pentru a fi în formă fizică bună și sănătoasă, este important să acorzi atenție atât sportului, cât și alimentației și să găsești un echilibru între cele două.

Citit 555 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Mai 2024 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.