Frappe cu ciocolată și înghețată

Frappe cu ciocolată și înghețată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ingrediente: 150 g gheață, 500 ml lapte gras, foarte rece, 30-40 g zahăr brun, 10 g de cafea solubilă, 80 g înghețată, de vanilie sau ciocolată, frișcă bătută îndulcită, sos de caramel sau de ciocolată, opțional 50 ml cremă de whiskey de calitate.

Preparare: În cana blenderului punem: gheața, laptele rece (chiar ținut vreo 40 de minute la congelator), zahărul brun, cafeaua, 50 ml de cremă de whiskey și înghețata. Punem capacul și mixăm 1 minut. Volumul amestecului va crește semnificativ; asta deoarece frappeul făcut la blender încorporează foarte mult aer și are o consistență spumoasă. Folosim, de preferat, un pahar mare de 500 ml și aplicăm pe marginea interioară un strat gros de caramel sau ciocolată. Sosurile sunt foarte importante pentru reușita rețetei. Punem gheața și umplem paharul cu frappe, lăsând totuși puțin spațiu deasupra. Decorăm cu frișcă. Este important să șprițăm frișca în pahar începând de pe margini, nu din mijloc. Dacă începem din mijloc, ea se scufundă în frappe și băutura noastră se revarsă. Brăzdăm frișca cu încă puțin sos și frappeul cu caramel este gata de savurat. Din această rețetă ies cam 3 pahare de 500 ml.

 

Citit 676 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2024 11:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.