Supă de măcriş cu ouă şi crutoane

Supă de măcriş cu ouă şi crutoane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente: 150-200 g măcriş, 2 linguri ulei sau 30 g untură, 1 lingură făină, 100 ml smântână, puţin zahăr, 4 ouă întregi, sare, crutoane de pâine prăjită.  

Preparare: Măcrişul se curăţă de codiţe şi de nervurile groase şi se spală bine în mai multe ape. Untura se încinge, se adaugă măcrişul, se sărează şi se căleşte sub capac până se terciuieşte. Se amestecă făina cu smântână, se subţiază cu cantitatea de apă necesară, se toarnă peste măcriş şi se fierbe. Se pune puţin zahăr. 4 ouă se fierb, se taie cubuleţe şi se amestecă în supă. Se poate pregăti şi fără ouă, în că­zul acesta vom servi supa doar cu crutoane de pâine prăjită.  

Salată de piept de pui cu măcriş

Ingrediente: Piept de pui, 200g, feliat. Puiul oferă proteine de înaltă calitate, esenţiale pentru refacerea și construirea masei musculare. Măcriș, 100g, spălat și rupt în bucăţi. Măcrișul adaugă un gust acrișor și este bogat în vitamina C și fier. Avocado, 1 buc, tăiat cuburi. Acesta adaugă cremozitate și este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și fibre. Roșii cherry, 100g, tăiate în jumătăţi. Roșiile cherry aduc dulceaţă și sunt pline de antioxidanţi și vitamina C. Castravete, 1 buc, tăiat felii. Castravetele adaugă prospeţime și hidratare, fiind bogat în vitamine și minerale. Ceapă roșie, 1/2, tăiată subţire. Ceapa roșie oferă un gust ușor picant și este plină de antioxidanţi. Ulei de măsline, 2 linguri. Uleiul de măsline adaugă grăsimi sănătoase și ajută la absorbţia vitaminelor liposolubile. Suc de lămâie, 1 lingură). Sucul de lămâie adaugă un plus de aciditate și vitamina C. Sare și piper, după gust. Condimentele sunt esenţiale pentru a intensifica aromele naturale ale salatei.  

Preparare: Condimentează pieptul de pui cu sare și piper. Într-o tigaie, se încălzește o lingură de ulei de măsline la foc mediu. Gătește feliile de pui timp de 5-7 minute pe fiecare parte, până devin aurii și bine făcute. Scoate puiul din tigaie și lasă-l să se răcească, apoi taie-l în fâșii subţiri. Spală și rupe măcrișul în bucăţi. Taie avocado în cuburi, roșiile cherry în jumătăţi, castravetele în felii și ceapa roșie în fâșii subţiri. Într-un bol mare, combină măcrișul, avocado, roșiile cherry, castravetele și ceapa roșie. Adaugă fâșiile de pui gătite. Stropește salata cu  restul de ulei de măsline și suc de lămâie. Condimentează cu sare și piper după gust și amestecă ușor toate ingredientele pentru a se combina bine. Servește salata imediat, pentru a te bucura de prospeţimea și aromele sale.

 

De ce e bine să consumăm măcriș

Sporește imunitatea

Măcrișul este o sursă excelentă de vitamina A, o vitamină solubilă în grăsimi care ajută sistemul imunitar să funcționeze corespunzător. Măcrișul conține și vitamina C, un antioxidant important care ajută corpul să îndepărteze infecțiile, potrivit specialiștilor.

Ajută la fertilitate

Cercetările arată că o dietă bogată în vitamina A poate îmbunătăți și fertilitatea.Menține pielea și vederea sănătoase, iar Vitamina A ajută la menținerea vederii și îmbunătățește, de asemenea aspectul pielii, al părului și al unghilor, potrivit studiilor. 

Bogat în fibre 

O cană de măcriș proaspăt oferă, de asemenea, aproximativ 4 grame de fibre, care ajută la tranzitul intestinal. Fibrele dietetice ajută, de asemenea, la reglarea nivelului de colesterol și a zahărului din sânge. În plus, alimentele bogate în fibre sunt sățioase pentru mai mult timp, ceea ce poate duce la pierderea în greutate și / sau la controlul asupra greutății, potrivit cercetărilor. 

 

Citit 291 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2024 15:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.