Doina Levintza va primi titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor

Doina Levintza va primi titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Creatoarea de modă Doina Levintza va primi titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor din partea ambasadorului Henri Paul, în cadrul unei ceremonii care se va desfăşura miercuri, de la ora 19.00, la reşedinţa ambasadorului Franţei din Bucureşti.

Doina Levintza este designer, creatoare de costume, creatoare de modă şi fondatoare a propriei sale agenţii specializate în crearea de costume de teatru şi film.

Născută în 10 aprilie 1939, Doina Levintza a absolvit Facultatea de Arhitectură din Bucureşti.

Doina Levintza şi-a legat debutul de TVR, pentru care a creat costume şi decoruri, emisiunile lui Alexandru Bocăneţ rămânând un reper pentru originalitatea lor vestimentară. În lumea modei mondiale a păşit cu dreptul în 1984, la Paris (unde a expus succesiv cinci ani), urmând prezentări la Monte Carlo, Washington etc.

În 1997 şi 1998 şi-a prezentat colecţiile în cadrul prestigioasei Săptămâni a Modei de la New York "7th on Sixth", devenind astfel primul designer est-european inclus vreodată în acest eveniment. Doina Levintza nu s-a ferit nici de decoraţiuni interioare, ea lansând şi propriile magazine.

De formaţie pictor-scenograf, Doina Levintza este creatoarea a peste 100 de colecţii şi expoziţii de modă prezentate în Romania, Monaco, Franţa, Statele Unite.

De-a lungul carierei sale a obţinut numeroase distincţii, printre care: premiul criticii pentru cea mai bună creaţie de costume (1992-1993), premiul UNITER pentru costumele la "Richard II", premiul UNITER pentru întreaga activitate artistică (1994).

Citit 1669 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.