Concert aniversar Nicu Patoi „Vreau să fiu mai bun decât sunt”

Concert aniversar Nicu Patoi „Vreau să fiu mai bun decât sunt”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, la Scena Cafe, gălăţeanul cântă cu Berti Barbera

Vineri, începând cu ora 20,00, la Scena Cafe (Casa Sindicatelor) vor cânta Nicu Patoi şi Berti Barbera. Evenimentul este aşteptat de iubitorii muzicii de calitate, pe care cei doi o promovează de ani buni. Este primul  concert din acest an în care cântă doar ei doi, după cum aflăm de la chitaristul gălăţean: „Noi am tot cântat împreună anul acesta, dar  în alta formulă... În fiecare an, în perioada cât ţine zodia Vărsătorului, ne reunim sub denumirea „Aquarius”, în următoarea formulă: Florin Ochescu, Eugen Caminschi, Deaca, Berti şi eu, toţi vărsători pur sânge! Trupa sună excepţional... îmi doresc să venim şi la Galaţi în această formulă”.

Ingredientul ce asigură succesul

Prietenia lui Nicu Patoi cu Berti Barbera este deja binecunoscută:  „Cu Berti cânt de şapte ani,  avem deja patru discuri apărute pe piaţa muzicală şi anul acesta vrem să mai facem unul, deosebit, aşa cum v-am obişnuit. La fiecare concert ne propunem câte o piesă nouă,  dar pentru vineri, la  Galaţi ne-am propus trei şi abia aşteptăm să le cântăm!”, declară chitaristul: „Fiecare concert cu Berti e altfel... piesele nu le cântăm niciodată la fel, de fiecare dată încercând elemente noi de ritm şi de improvizaţie. Probabil că acesta este, de fapt, ingredientul special care face să avem succes de atâţia ani: nu pe radio,  nu la televiziune,  nu în pseudo-industria muzicală românească! Avem succes în festivaluri de blues şi jazz, în cluburi şi mai ales în oraşele din ţară, unde lumea vine special pentru noi, plăteşte bilet şi se bucură împreună cu noi de muzică... Ne trebuie foarte puţin... imediat ce simţim  vibraţii şi energie din partea publicului,  dăm totul din noi! E minunat acest schimb de energii şi emoţii, de iubire între noi şi public... astfel reuşim să depăşim oboseala drumului şi alte probleme fireşti… când urcăm pe scenă, uităm totul, iar la sfârşit suntem încărcaţi pozitiv şi cu o mai mare dorinţă şi poftă de a cânta!”.

Acasă, pentru cei dragi

”Concertul de Acasă, de la Galaţi,  va fi unul special pentru mine şi prin prisma faptului că este cu două zile înainte de a împlini 41 de ani.  E ca un concert aniversar pentru mine... mă văd cu mama mea şi cu întreaga familie, cu foarte mulţi prieteni, alături de care am crescut şi m-am format ca muzician şi ca om. De cele mai multe ori, mi-e destul de greu să cânt în faţa prietenilor, poate pentru că vreau să fiu mai bun decât sunt, pentru că vreau să fie totul perfect pentru ei... dar de data asta am sentimentul că va fi un concert relaxat şi relaxant, aşa, ca între prieteni, ca în familie”, mărturiseşte îndrăgitul chitarist.

„Noul album, proiecţia sufletului meu"

„Anul acesta, prioritar pentru mine este proiectul cu Platonic. Albumul  Sweet little 6String este proaspăt şi trebuie promovat. În primăvară, intenţionez să fac un concert de lansare în Galaţi. Îmi doresc foarte mult acest concert... trebuie să găsesc locaţia potrivită şi resursele necesare realizării acestuia şi vă promit un concert deosebit, poate chiar cu invitaţi surpriză! Platonic este proiectul meu de suflet. Este, dacă vreţi, caracterizarea mea muzicală, proiecţia sufletului, transpunerea gândirii şi a minţii mele în muzică. Dar până la concertul cu Platonic, vă ofer, vineri seară, alături de Berti,  un concert sincer şi direct, doar cu o chitară acustică,  o voce şi elemente de percuţie, în care cântăm piese extrem de frumoase, în varianta noastră”, mai spune Nicu Patoi.

Pentru rezervări, puteţi suna la 0742.376028. Intrarea este 20 de lei.

Citit 2953 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2012 21:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.