Primăria Galaţi vă invită în stradă, la o serie de spectacole în lanţ

Primăria Galaţi vă invită în stradă, la o serie de spectacole în lanţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţie în aer liber, colinde, muzică rusă, Ştefan Bănică, electro şi hip-hop


Astăzi, la ora 14,00, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, gălăţenii sunt invitaţi să redescopere Galaţiul de acum mai bine de o sută de ani. Va fi inaugurată butaforia „Galaţiul de altădată”, cu faţadele a patru clădiri emblematice pentru oraşul nostru: sediul Bursei din Galaţi, distrus de un bombardament german în august 1944; Casa Sacomanu, construită cu mult înainte de obţinerea independenţei României, Casa Helder, dispărută din ansamblul arhitectonic al centrului oraşului şi clădirea Teatrului Papadopol, construită la sfârşitul secolului XIX, pe strada Braşoveni. Toate acestea vor aduce în atenţia gălăţenilor oraşul dinaintea războaielor, a sistematizării şi industrializării.

Moş Crăciun străbate oraşul

Anul acesta vom avea un Moş Crăciun original, care va sosi, astăzi, tot la ora 14,00, cu şalupa, pe Dunăre (cine a văzut reni la Galaţi?). Traseul său va fi următorul: după ce va fi întâmpinat de copii la Palatul Navigaţiei, va schimba şalupa cu trăsura (aţi ghicit, una dintre  cele două celebre caleşti ale Centrului Cultural) şi va putea fi văzut străbătând străzile Domnească, Gării, Nicolae Bălcescu, Brăilei, Oţelarilor, Victor Vâlcovici, ajungând, în final, la bradul din faţa Sălii Sporturilor împodobit de cei care vor primi cadouri  şi vor cânta colinde.

Colindători de peste tot

Şi tot colinde vor interpreta şi invitaţii speciali, membrii Ansamblului „Alunelul” din Dolj, cei de la Ansamblul „Bobocel de la Bacău”, alături de Maria Şalaru, Ansamblul „Colindăm, colindăm”, de pe Valea Mureşului, Ramona Fabian, Maria Butilă, Ionela Măruţan, Maria Moldovan, Livia Sorlea şi Ansamblul „Obârşia” din Blaj.      

Muzică rusă, la Teatrul Muzical

Astă-seară, de la ora 19,00,  la Teatrul Muzical „Nae Leonard” urmează un concert extraordinar de muzică rusă, având genericul «Cântecele ţărilor» cu solişti de la Teatrul de Operă din Chişinău: Elena Rotari, Petre Racoviţă şi Valeriu Cojocaru, sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc. Muzica rusă, caracterizată de ritmuri dinamice şi melodii pasionale, încărcate de expresivitate, trezeşte întotdeauna în sufletele ascultătorilor revelaţia descoperirii bucuriilor vieţii. Preţul biletelor este de 21,6 şi, respectiv, 10,8 lei.

Sâmbătă - concert Ştefan Bănică

Sâmbătă, de la ora 20,00, fanii lui Ştefan Bănică Jr. îl vor putea asculta în concert pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, iar duminică, de la ora 19,00, în acelaşi loc este programat un show electro hip-hop, cu DJ dARe, DJ Remy, Norzeatic & Avant’n’Gard, Policlinic aka Gojira, Byron, Floriman (MC Man, DJ Vasile, DJ Rolph, VJ Dia, VJ Andriana). Totul se va încheia cu un foc de artificii.

Citit 4258 ori Ultima modificare Joi, 20 Decembrie 2012 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.