Cât costă cele mai scumpe laptopuri din lume

Cât costă cele mai scumpe laptopuri din lume
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sunt frumoase, costă extraordinar de mult, dar puţine dintre cele mai scumpe cinci laptopuri din lume îşi merită banii, din punct de vedere al tehnologiei implementate şi al performanţelor! De obicei, preţul exorbitant este dat de numele creatorului, de materialele folosite pentru placarea carcasei – care pot varia de la lemn de cea mai scumpă esenţă până la diamante rare – şi de forma inedită a laptopului.

Mobilitate de un milion de dolari

Cel mai scump laptop de pe piaţa internaţională este produs de Luvaglio Londra şi costă nu mai puţin de un milion de dolari. La cursul zilei de ieri, 3.280.000 de lei. Mai exact contravaloarea a vreo treizeci apartamente frumoase cu două camere, în orice zonă bună a Galaţiului. De ce este laptopul atât de scump? Deşi este scos pe piaţă de ani buni, nimeni nu a publicat încă o descriere completă a configuraţiei. Ştim că butonul de start are încastrat un diamant rar şi că puteţi cere un model placat cu lemn, metale diverse sau chiar fier. Şi cam atât. Site-ul producătorului este unul pe care pot vedea detalii despre produs doar cei care au primit acceptul şi au parola. Oricum, bijuteria IT are o diagonală de 17 inchi şi un hard-disk SSD de 128 de GB. Arată bine, toată lumea va şti că posesorul a plătit o avere pentru el, dar… e puţin probabil ca până şi românii bogaţi să plătească atât de mult pentru un laptop. Mai ales că la un preţ de vreo mie de ori mai mic găsiţi unul fără diamante, dar cu o performanţe mult mai bune.

Poşeta-computer, la peste 350.000 de dolari

Al doilea laptop, pe lista celor mai scumpe din lume, are un preţ cu aproape două treimi mai mic decât Luvaglio, adică e doar 335.000 de dolari (1.164.000 lei). Designul lui Tulip E-Go Diamond este unul interesant, laptopul luând forma unei poşete. Carcasa este confecţionată din crom, iar display e de 12 inch. Mai vorbim şi despre 2GB de RAM, hard drive de 160 GB, cameră web integrata şi Bluetooth 2.0. La aceste performanţe, găsim laptop-uri şi cu 2.000 de lei. Drept e că nu sunt confecţionate din aceleaşi materiale, nu au un aspect atât de sofisticat şi în nici un caz nu arată ca o poşetă de lux. Dacă totuşi aveţi 355.000 de dolari, v-aţi putea cumpăra nu un laptop, ci un întreg depozit.

Mărul de platină

Şi Apple, care oricum nu producea tehnologie pentru buzunarele aproape goale, a intrat pe piaţa luxului, cu un laptop creat în ediţie de doar 10 bucăţi pre-comandate, potrivit designerului Stuart Hughes. Macbook Air Supreme Ice Edition are carcasa frontala confecţionată din platină, încrustată cu 53 de diamante, iar cea inferioară este din aluminiu. Preţul laptopului este 209.000 de dolari (685.000 lei) şi este absolut necesar dacă simţiţi nevoia să vă plimbaţi degetele pe o suprafaţă de platină, ca să vă vină idei mai bune!

Cine face limuzine, se pricepe şi la IT

Ego for Bentley este un alt laptop dedicat doamnelor, judecând după faptul că a fost modelat în formă de poşetă. Puteţi alege ce materiale doriţi, atunci când vă comandaţi un model: de la aur alb de 18 carate, până la diamante de peste 9 carate. Aveţi de ales între ediţiile standard, cele personalizate, cele cu diamante şi, bineînţeles, ediţiile limitate. Capacitatea de stocare a hard-diskului este de 160 de GB. Ca orice producător serios de articole de lux, Bentley inistă, în prezentarea laptop-urilor, pe design şi le solicită celor interesaţi să contacteze reprezentanţele pentru informaţii tehnice. Dar la urma urmei, ce ne-am putea aştepta să cumpărăm cu doar 20.000 de dolari (76.400 lei)? La cum merge piaţa, nici o garsonieră decentă nu mai găsim la banii ăştia, darămite un laptop de lux!

Piperat, dar parcă mai merită

Laptop-urile care nu sunt bătute cu diamante şi nici confecţionate în urma defrişărilor arborilor aflaţi pe cale de dispariţie costă mult, dar le sunt accesibile unora dintre pasionaţii de jocuri sau celor care cheltuie şi banii pe care nu îi au numai ca să se vadă cu laptopul preferat în braţe. Spre exemplu, Voodoo Envy H:171 are un preocesor Intel Core 2 Extreme X6800, 4GB de RAM, grafica Nvidia Quadro Fx Go 2500 M, o cameră web de 1.3 megapixeli, HDD de 250 GB si un ecran de 17 inch. Nu e ieftin, dar nici nu sare de pragul a 8500 de dolari (27.880 lei). Salariul unui funcţionar public mărunt pe vreo trei ani, dar ce să-i faci! Pasiunile costă!

Citit 3483 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2013 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.