Ion Ţiriac, inclus în International Tennis Hall of Fame

Ion Ţiriac, inclus în International Tennis Hall of Fame
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul preşedinte de onoare al FRT, Ion Ţiriac (73 de ani), va fi inclus, alături de alte glorii ale sportului alb, în International Tennis Hall of Fame la categoria contribuţii pentru dezvoltarea tenisului, prin antrenorat şi promovarea de mari turnee.

Ion Ţiriac, Martina Higins, Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale şi Charlie Pasarell vor fi admişi în International Hall of Fame cu prilejul unei ceremonii ce va avea loc la 13 iulie, la Newport (SUA). Doar 224 de persoane din 19 ţări au fost acceptate în Hall of Fame, de la crearea acestei instituţii din 1955.

Ca jucător, Ţiriac a jucat 15 ani în echipa de Cupa Davis a României şi a ajutat la calificarea în trei finale. În 1970, alături de Năstase a câştigat titlul la dublu la Roland Garros.

Ţiriac a antrenat şi a condus cariera unor jucători precum Guillermo Villas, Mary Joe Fernandez, Boris Becker şi Goran Ivanisevici. Becker a câştigat cinci turnee de Grand Slam când a lucrat cu Ţiriac. Apoi, a fost promotor şi director a numeroase evenimente, inclusiv a două dintre cele mai mare turnee de Masters 1000, Italian Open şi Madrid Masters. El este proprietar al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, un eveniment ATP World Tour 250, care are loc anual la Bucureşti.

Citit 856 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 11:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.