S-a deschis expoziţia de la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Şi gândacii pot fi simpatici
Foto: Foto: Florin Matei

S-a deschis expoziţia de la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Şi gândacii pot fi simpatici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” s-a deschis, miercuri, o expoziţie care spulberă prejudecăţile potrivit cărora gândacii sunt respingători. Zeci de elevi s-au fotografiat, la vernisaj, cu scarabeul-vedetă, un mulaj de dimensiuni mari ce constituie punctul de atracţie al expoziţiei de coleoptere în care sunt prezentate peste 100 de specii, de pe toate meridianele.

Cătălin Mogoş, profesor de biologie (dirigintele clasei a X-a E de la CNMK) ne-a mărturisit că va pune în sala de clasă o fotografie cu toţi elevii săi alături de scarabeul  uriaş. „Aceste lucruri sunt curiozităţi, fauna este atât de diversificată, apar şi dispar specii, iar noi, profesorii, prin ceea ce facem la şcoală, nu le putem oferi elevilor tot ceea ce e în lume, chiar dacă folosim imagini, pe lângă manualul care este foarte sărac, vizitarea unei astfel de expoziţii are cu totul alt impact”.

Managerul Emil Strungă s-a declarat bucuros de numărul mare de vizitatori copii şi i-a invitat pe aceştia să fie „publicul cel mai interesat, dar şi cel mai critic” al instituţiei. Muzeograful Mihaela Cristescu (în imagine) a făcut o prezentare foarte frumoasă a expoziţiei intitulate „Gândacii – uriaşii insectelor”, pe care a coordonat-o: „Există în lume peste 350.000 de specii de coleoptere, însă numărul acestora ar putea ajunge lejer la peste 1.000.000 dacă toate zonele Terrei ar putea fi uşor de explorat”, a declarat muzeograful, precizând că vechimea acestor vietăţi este de 200 de milioane de ani, iar dimensiunile lor pot ajunge până la 17 centimetri – de aici şi titlul expoziţiei, ce rămâne deschisă până pe 19 mai. 

Citit 1333 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2013 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.