S-a deschis expoziţia de la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Şi gândacii pot fi simpatici
Foto: Foto: Florin Matei

S-a deschis expoziţia de la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Şi gândacii pot fi simpatici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” s-a deschis, miercuri, o expoziţie care spulberă prejudecăţile potrivit cărora gândacii sunt respingători. Zeci de elevi s-au fotografiat, la vernisaj, cu scarabeul-vedetă, un mulaj de dimensiuni mari ce constituie punctul de atracţie al expoziţiei de coleoptere în care sunt prezentate peste 100 de specii, de pe toate meridianele.

Cătălin Mogoş, profesor de biologie (dirigintele clasei a X-a E de la CNMK) ne-a mărturisit că va pune în sala de clasă o fotografie cu toţi elevii săi alături de scarabeul  uriaş. „Aceste lucruri sunt curiozităţi, fauna este atât de diversificată, apar şi dispar specii, iar noi, profesorii, prin ceea ce facem la şcoală, nu le putem oferi elevilor tot ceea ce e în lume, chiar dacă folosim imagini, pe lângă manualul care este foarte sărac, vizitarea unei astfel de expoziţii are cu totul alt impact”.

Managerul Emil Strungă s-a declarat bucuros de numărul mare de vizitatori copii şi i-a invitat pe aceştia să fie „publicul cel mai interesat, dar şi cel mai critic” al instituţiei. Muzeograful Mihaela Cristescu (în imagine) a făcut o prezentare foarte frumoasă a expoziţiei intitulate „Gândacii – uriaşii insectelor”, pe care a coordonat-o: „Există în lume peste 350.000 de specii de coleoptere, însă numărul acestora ar putea ajunge lejer la peste 1.000.000 dacă toate zonele Terrei ar putea fi uşor de explorat”, a declarat muzeograful, precizând că vechimea acestor vietăţi este de 200 de milioane de ani, iar dimensiunile lor pot ajunge până la 17 centimetri – de aici şi titlul expoziţiei, ce rămâne deschisă până pe 19 mai. 

Citit 1243 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2013 16:52

6 comentarii

 • postat de CMSN
  Joi, 07 Martie 2013 10:59
  Si Strungu o va lua pe urmele predecesorilor sai atata timp cat Bombonel(directorul Stiintific), Betivul (tranca) vor fi sfatuitorii de taina.
  Apropo dl. Madalin cand munciti ca mai mult predati pe la Davila(in timpul programului).
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alicante
  Joi, 07 Martie 2013 04:48
  "Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a încetat din viaţă marţi, 5 martie 2012 la Caracas, în urma unui cancer, fără a-şi fi putut lua adio de la compatrioţii săi. Decesul lui Hugo Chavez pune punct final celor 14 ani de dictatura petrecuţi în fruntea statului latino-american şi deschide calea pentru alegeri anticipate în termen de 30 de zile".
  De la un asemenea personaj virtual nu putem avea decat un comentariu de acelasi calibru!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Emil Racovita
  Miercuri, 06 Martie 2013 23:28
  DOMNULE HUGO,ASA A AJUNS STIMABILUL SI MERITUOSUL DOMN STRUNGA DE CAND ESTE LA PENSIE???NIMIC NU MA MAI MIRA IN TARA ASTA!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ALEX
  Miercuri, 06 Martie 2013 20:49
  Felicitări D-lui Emil Strungă!si d-nei Mihaela Cristescu! Am participat alaturi de fiul meu la vernisaj si consider ca a fost un succes. ce reflecta întreaga activitate a muzeului. Aş dori să faceţi din muzeu o instituţie sinonimă cu educaţia şi cultura . Acest eveniment este promitator.
  0
  0
  Raportează
 • postat de hugo chavez
  Miercuri, 06 Martie 2013 18:58
  Gandacul din mana Mihaelei este Emil Strunga,ca prea seamana...
  0
  0
  Raportează
 • postat de gindacul din bucataria romanului
  Miercuri, 06 Martie 2013 17:03
  cei mai simpatici gindaci sint cei de colorado. asta pentru ca au cetatenie americana.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.