Topul religiilor bizare. 10 dintre cele mai ciudate culte de pe faţa Pământului

Topul religiilor bizare. 10 dintre cele mai ciudate culte de pe faţa Pământului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform unor estimări, la momentul actual, în lume sunt în jur de 4.200 de religii diferite. Iată 10 dintre cele mai ciudate culte:

1. Nuwaubianismul

Nuwaubianismul este un termen umbrelă folosit pentru a face referire la învăţăturile lui Dwight York, aflat în închisoare pentru spălare de bani şi abuz de minori. Adepţii acestui cult cred că rasa albă a fost creată ca o armată de ucigaşi servind rasa afro-americană. Printre cele mai interesante învăţături ale acestui cult se află:

-Trebuie să îngropi placenta ca să nu o poată folosi Satana pentru a clona copilul nou-născut.

-Oamenii au fost la început perfect simetrici şi ambidextri, dar un meteorit a lovit Pământul şi astfel au luat naştere mâinile.

-Fiecare om are câte 7 clone trăind în diferite părţi ale globului.

-La început existau doar femei care au inventat bărbaţii prin manipulări genetice.

-Nikola Tesla a venit de pe planeta Venus.

-Homo Sapiens a fost creat pe Marte.

-Fetuşii care supravieţuiesc avortului sunt lăsaţi în secret în canalizări unde sunt crescuţi pentru a cuceri lumea.

2. Biserica Eutanasierii

Mai mult o organizaţie politică decât una religioasă, Biserica Eutanasierii „luptă” pentru restaurarea echilibriului la nivel global. Cultul slăveşte 4 mari principii: sinuciderea, avortul, canibalismul (cu menţiunea că doar cei deja morţi pot fi mâncaţi) şi actul sexual (atât timp cât nu are ca scop procrearea). Gruparea este intens criticată şi pentru un slogan folosit într-o campanie recentă care spune „Salvează planeta, sinucide-te!”.

3. Mişcarea Prinţul Phillip

Adepţii acestui cult, un trib izolat, cred că Prinţul Phillip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, este o fiinţă divină, fiul unui spirit montan. Conform unei legende, acesta se va întoarce la adepţii săi, credinţă întărită şi de vizita familiei regale din 1972. Prinţul consort ştie de existenţa cultului şi a făcut schimb de daruri cu adepţii săi.

4. Biserica SubGeniu

Mişcarea promovează lenea, concentrându-se pe satirizarea religiilor, teoriilor conspiraţionale şi a OZN-urilor. Cultul a luat naştere în 1950 şi are ca imagine figura unui faimos salesman fumând o pipă. Printre membri se află şi fondatorul sistemului de operare Linux.

5. Oamenii Univers

Cehii care au aderat la această religie sunt ferm convinşi că diferite civilizaţii extraterestre comunică telepatic şi fizic cu Ivo Benda, liderul cultului. Acesta susţine că civilizaţiile cu care păstrează contactul au o flotă de nave spaţiale care orbitează Pământul, intervenind din când în când, până în momentul în care Oamenii Univers vor fi teleportaţi într-o altă dimensiune.

6. Biserica tuturor cuvintelor

Grupul neo-păgân a fost înfiinţat în 1962 de către un grup de prieteni care erau fascinaţi de cartea „Străin în ţară străină”, scrisă de Robert A. Heinlein. Multe dintre ritualirile şi tradiţiile acestei religii sunt închinate zeilor din mitologia greacă şi, recent, s-au extins, înfiinţând un alt cult, numit „Şcoala de vrăjitorie”, inspirat de romanele Harry Potter.

7. Poporul lui Yahweh

Cultul de afro-americani a luat naştere în Miami, în anul 1979, fiind fondat de Yahweh ben Yahweh. Misiunea acestei religii este de a readuce rasa afro-americană în Israel, deoarece, conform ideologiei lor, această rasă a fost originară în Oraşul Sfânt. Adepţii îl consideră pe Yahweh ca fiind Fiul lui Dumnezeu, deşi acesta este acuzat de ilegalităţi, iar religia este catalogată drept rasistă.

8. Templul Tinerilor Psihici

Adepţii acestui cult se laudă cu diferite practici magice fără a crede în vreo entitate divină. Grupul se concentrează pe abilităţile psihice şi magice ale creierului uman, promovând sexualitatea. Templul Tinerilor Psihici studiază intens psihologia, arta şi muzica şi au fost influenţaţi de faimosul ocultist Aleister Crowley.

9.  Mişcarea Creativităţii

Adepţii acestei religii fac parte dintr-o organizaţie separatistă de albi care „luptă” pentru instaurarea la nivel global a unui singur cult, numit Creativitate. În acest caz, termenul „creator/făcător” nu se referă la o divinitate, ci la rasa albă, mişcarea fiind una 100 la sută ateistă.

10. Scientologia

Conform Scientologiei, în urmă cu 75 de milioane de ani, un extraterestru numit Xenu a adus miliarde de oameni pe Pământ, i-a lăsat lângă zonele vulcanice şi a detonat bombe cu hidrogen în vulcani. Cenuşa rezultată s-a ataşat de trupurile oamenilor şi încă afectează omenirea.

Citit 7486 ori Ultima modificare Duminică, 12 Mai 2013 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.