Cele mai ciudate boli ale oamenilor

Cele mai ciudate boli ale oamenilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copiii care îmbătrânesc într-un an cât alţii în zeci, oameni cărora le creşte păr de lup pe tot corpul şi oameni cu piele albastră * Sunt doar câţiva dintre pacienţii care suferă de boli ciudate, extrem de rare


Elefantiazisul este o boală cu îngroşarea anormală a unor regiuni corporale (în special membrele inferioare), prin inflamarea ganglionilor şi căilor limfatice din ţesutul conjunctiv. Boala apare la ambele sexe, deosebindu-se două forme principale: una dobândită, iar cealaltă moştenită.

Progeria sau îmbătrânirea prematură. Progeria infantilă se numeşte şi sindromul Hutchinson-Gilford Progeria. Este o boală foarte rară care constă în accelerarea peste măsură a unor simptome ale bătrâneţii. Se pare că este o maladie genetică, ce apare sporadic şi atinge aproximativ 1 din 4 milioane de nou născuţi. Îmbătrânirea începe cam la vârsta de patru ani, şi la 10-12 ani copilul are toate caracteristicile externe ale îmbătrânirii, cum ar fi părul cărunt, chelia, lipsa grăsimii din corp. Schimbări degenerative au loc şi în interiorul corpului, de exemplu arteroscleroză. Foarte puţini copii atinşi de această boală gravă ajung la vârsta de 13 ani. Persoana care a trăit cel mai mult cu această boală a fost Leon Botha, care a decedat la vârsta de 26 de ani, în 2011.

Sindromul omului-lup. Cauza sindromului este necunoscută, iar în lume sunt circa 40 de cazuri care au fost studiate de experţi. Oamenii care suferă de acest sindrom au corpul acoperit de un păr moale şi lung, care poate ajunge la 15-25 cm.

Oameni cu pielea albastră. O familie de persoane cu pielea albastră a trăit în Kentucky, ultimul membru murind în jurul anului 1960. Cei mai mulţi dintre ai au trăit mai mult de 80 de ani şi toţi au prezentat o mare rezistenţă la boli.

Sindromul Alice în Țara Minunilor. Pacienţii văd obiectele mai mari sau mai mici decât sunt în realitate, iar aceste alterări de percepţie vizuală sunt însoţite de migrene. Şi auzul, şi simţul tactil pot fi afectate.

Citit 3389 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2013 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.