Hoteluri celebre: Camere în care s-a scris istoria

Hoteluri celebre: Camere în care s-a scris istoria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O cameră de hotel este martora unor tragedii personale, a unor planuri şi momente aniversare, dar şi a unor morţi, uneori. Ceea ce transformă, însă, o  cameră obişnuită într-un loc în care milioane de turişti din întreaga lume îşi doresc să ajungă, sunt persoanele care au stat, chiar şi pentru o scurtă perioadă, în acest spaţiu. Dintre numeroasele camere faimoase, rămase în istorie, vă prezentăm astăzi câteva.

1. Camera 776, Hotel Mayflower (Washington, D.C.) În această cameră Franklin Roosevelt a scris discursul său de instalare în funcţia de preşedinte, discurs din care face parte faimoasa frază: „Singurul lucru de care trebuie să ne fie frică este frica.”. În 1925, în hotelul Mayflower a avut loc balul de caritate al preşedintelui Calvin Coolidge, iar mai tarziu, acesta a fost, pentru o perioadă, locuinţa lui Harry Truman. Tot aici, timp de 20 ani, directorul FBI, J. Edgar Hoover, servea prânzul. Preţul de închiriere pleacă de la 450 dolari/noapte.

2. Camera 203, Hotel Mark Twain (San Francisco, California). Cântăreţul de jazz Billie Holiday a fost cazat în această cameră, care, la data de 22 ianuarie 1949, a fost percheziţionată de către agenţii federali. Deşi în trecut, Billie mai petrecuse 10 luni în închisoare pentru posesie de droguri, iar de data aceasta fusese arestat pentru deţinere de opium, artistul a fost găsit nevinovat de către judecători. Preţul de închiriere al camerei ce poartă numele cântăreţului pleacă de la 200 dolari/noapte.

3. Camera 1738, Hotel Queen Elizabeth (Montreal, Canada). John Lennon şi soţia sa, Yoko Ono, petrecuseră deja o săptămână în pat în Hotelul Hilton din Amsterdam, înainte de sosirea lor în Canada, la data de 26 mai 1969. Aici, ei au mai stat o săptămână în pat pentru a protesta împotriva războiului din Vietnam, aflat în plină desfăşurare. Cel mai mare eveniment petrecut în camera 1738 a fost înregistrarea cântecului celor doi, intitulat „Let’s Give Peace a Chance”, artiştii fiind acompaniaţi de către toţi cei aflaţi în încăpere în acel moment. Camera a fost numită ulterior John Lennon and Yoko Ono Suite, iar preţul de închiriere pleacă de la 500 dolari/noapte.

4. Churchill Suite, Hotel Mena House Oberoi (Cairo, Egipt). Winston Churchill a ocupat această cameră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Hotelul a găzduit Conferinţa de la Cairo, unde s-au întalnit: preşedintele american Franklin Roosevelt, generalul chinez Chiang Kai-Shek şi Winston Churchill. Se spune că Churchill se întoarce, în fiecare noapte, în camera sa de hotel, unde lasă draperiile deschise pentru a putea admira piramidele. Preţul de închiriere pleacă de la 1.180 dolari/noapte.

5. Monet Suite, Hotel Savoy (Londra, Anglia). Claude Monet, reprezentantul impresionismului francez, a pictat aici peste 70 de pânze cu imagini ce reprezentau capitala Angliei şi râul Tamisa. Renovat în anul 2009, hotelul oferă turiştilor „experienţa Monet”: 2 nopţi de cazare în camera artistului, dotată cu pânze şi instrumente de pictură, un profesor de pictură timp de 4 ore/zi şi o vizită cu ghid la Galeria Naţională din Londra, unde pot fi admirate lucrările lui Monet. Preţul de închiriere pleacă de la 1000 dolari/noapte.

6. Apartamentul Brandenburg Gate, Kempinski Hotel Adlon (Berlin, Germania). Michael Jackson a sosit la acest hotel în anul 2002. Pe balconul acestui apartament, starul şi-a prezentat mulţimii primul său copil, Prince Michael. reţul de închiriere pleacă de la 15.500 doalri/noapte.

7. Camera 16, Hotel d'Alsace (Paris, Franta). Aici a locuit Oscar Wilde, înainte de moartea sa, în 1900.  „Potretul meu şi cu mine purtăm un duel până la moarte. Unul dintre noi trebuie să plece”, sunt vorbele rostite de scriitor aici. În prezent, hotelul are cinci stele, o ironie dacă ne gândim că Oscar Wilde era sărac lipit în perioada în care a fost cazat aici. Preţul de închiriere pleacă de la 1.000 dolari/noapte.

Citit 1721 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2013 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.