Faimosul Donald Trump, acuzat în SUA de fraudarea unor studenţi. Procurorii cer 40 de milioane de dolari despăgubiri

Faimosul Donald Trump, acuzat în SUA de fraudarea unor studenţi. Procurorii cer 40 de milioane de dolari despăgubiri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miliardarul american Donald Trump este acuzat de fraudarea mai multor studenţi care au urmat cursurile unui institut pe care acesta îl patronează, procurorii solicitând plata unor despăgubiri de 40 milioane de dolari, potrivit CNN.

Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, susţine că Trump s-a folosit de statutul de vedetă pentru a atrage studenţi la şcoala sa de investiţii, Trump Entrepreneur Initiative, cu promisiunea că miliardarul ar fi implicat în elaborarea programei şcolare şi în recrutarea instructorilor, potrivit CNN.

"Monetizând statutul de vedetă, Trump a apărut în mai multe spoturi publicitare, cu promisiuni false, pentru a convinge oamenii să plătească zeci de mii de dolari pe care nu îi aveau pentru cursuri pe care nu le-au mai primit", a declarat Schneiderman într-un comunicat preluat de CNN.

Procurorul solicită 40 milioane de dolari de la Trump, banii reprezentând amenzi şi sumele necesare pentru despăgubirea persoanelor înscrise la cursurile promovate de miliardar.

Avocatul lui Trump, Michael Cohen, totodată vicepreşedinte executiv la Trump Organization, a declarat că procesul "nu are niciun fundament şi nu reprezintă decât publicitate ieftină, folosită de Schneiderman pentru a distrage atenţia de la performanţele proaste pe care le-a avut în funcţie".

Trump Entrepreneur Initiative a fost redenumită în 2010 din Trump University, după ce autorităţile au interzis utilizarea termenului "universitate" fără autorizaţiile şi avizele aferente. Investigaţia procurorului general a început în anul 2011 şi se referă la mai multe companii care oferă servicii de educaţie.

Citit 980 ori Ultima modificare Luni, 26 August 2013 12:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.