Zonă UITATĂ de autorităţi! Amintiri pe drumul scurt spre Gara CFR...
Foto: Foto: Victor Cilincă

Zonă UITATĂ de autorităţi! Amintiri pe drumul scurt spre Gara CFR...
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am văzut tineri care vin cu alai, în ziua nunţii lor, în locuri frumoase din oraş, ca să-şi facă acolo poze de neuitat. Poate că edilii ar trebui să fie atenţi tocmai la acele locuri, să le îngrijească mai bine, căci „vox populi” dictează ceea ce este mai preţios!

Astfel, lumea se pozează în parcul Consiliului Judeţului de pe Eroilor, la Grădina Botanică, pe Faleză şi, am aflat vorbind cu doamnele de la Librăria „Lucian Blaga”, din capătul străzii Al. I. Cuza, pe Scările Moruzi. Şi aici vin mirii să-şi facă poze.

 

 

Trecută şi în pozele albumelor oficiale editate până acum, zona este într-adevăr frumoasă, deşi cu o vegetaţie cam sălbăticită, cu un aer vintage, dat de grilajul din fier (furat din când în când, şi pe care vecinii nevoiaşi îşi ţin de multe ori covoarele la uscat!), cu stâlpi de iluminat cu fason interbelic.

CITEŞTE ŞI: Vadul Negroponte, UITAT complet de AUTORITĂŢI. Iată în ce hal arată!

Tocmai venisem să fotografiez un stâlp rămas fără un felinar: va fi lăsat aşa, va fi reparat ori va fi demolat, cum se mai întâmplă? Şi pe când strada va fi din nou pavată, ca altădată, şi nu asfaltată, sporind astfel aerul vechi şi îmbiind la plimbare?

Şi când va fi curat pasajul dintre scări şi Domnească, drum scurt spre Gara CFR, trecere murdară şi cu aer de ghetou periculos?

 

Citit 1623 ori Ultima modificare Joi, 28 August 2014 13:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.