Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă o friptură de porc la restaurantele din Galați

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă o friptură de porc la restaurantele din Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai bună legumă este carnea de porc, spune o vorbă din popor. Indiferent că vorbim despre cotlet, ceafă, piept sau muşchi, românii adoră să mănânce carne de porc, prăjită, înăbuşită, la cuptor sau la grătar.

Restaurantele din Galați au în meniu tot felul de mâncăruri gustoase din acest tip de carne, prin care vor să-şi atragă cât mai mulţi clienţi. În materialul de astăzi am ales, aleatoriu, câteva preţuri din localurile gălăţene şi rămâne să hotărâţi dumneavoastră cât de gustoasă este friptura de porc şi dacă a meritat banii daţi.

Una dintre cele mai frecventate zone din Galați este Faleza Dunării. Aici găsiți multe restaurante, cu tarife pentru toate buzunarele la fripturile din carne de porc. La „NicNic”, de exemplu, fileul de porc înăbuşit în ciuperci şi usturoi, care se servește cu mămăligă şi smântână, costă 25 de lei, iar ceafa de porc la grătar - 16 lei. Cei care vor să mănânce la „Dakota” trebuie să ştie că o porţie de ceafă la tigaie cu legume costă 25 de lei, iar la „Panoramic”, preţul fripturii din carne de porc variază între 23 şi 28 de lei. „Amadeus” îşi serveşte clienţii cu friptură de porc la 27 de lei, în timp ce la restaurantul „All time”, de la Casa Roşie, friptura de porc flambată costă 25,5 lei, friptura muntenească, din muşchi de porc la tigaie, cu mămăligă şi cârnaţi de casă, costă 24,5 lei, iar friptura ţărănească, cu ceafă de porc la ceaun, cu ceapă, cartofi ţărăneşti şi mămăligă, 24 de lei.

Aproape de Păpădie, pe strada Brăilei, la restaurantul „Cozy”, puteţi mânca un rulou de purcel cu ciuperci la 10 lei, iar la „Hazard”, o tocană de porc ungurească cu 10 lei, ori o friptură împletită cu 11 lei. La localul „Trattoria Alfredo”, de pe strada Păcii, pentru o porţie de muşchi de porc cu bacon, ciuperci, măsline, sos de roşii şi smântână plătiţi 27,5 lei, iar pe una de muşchi de porc în sos alb, cu ciuperci, 26,7 lei.

Cum se prepară friptura acasă

Pentru o tavă mare cu piept de porc crocant cu sos de muştar, făcută în cuptor, avem nevoie de: un kilogram şi jumătate de piept de porc cu şorici, trei căni de vin alb demisec, trei căni supă de pasăre, cimbru, salvie, piper negru măcinat, sare. La sos folosim zeama în care a copt pieptul, o cană de smântână, trei linguri de muştar boabe.

Prima dată rumenim pe toate părţile pieptul în ulei încins, iar în tava de friptură pe care o s-o băgăm la cuptor punem fleica abia luată din tigaie şi crestăm şoricul în formă de grill. Turnăm peste piept supa şi vinul, cât să scufunde în lichid trei sferturi, adăugăm cimbrul, salvia, piperul şi sarea şi băgăm totul la cuptor pentru 90 de minute. Apoi scoatem carnea, turnăm lichidul din tavă, lăsând carnea pe care o presăm punând deasupra o altă tavă. Băgăm din nou la cuptor, dăm mai tare focul şi o mai lăsăm un sfert de oră. În timpul acesta, strecurăm lichidul în care a fiert carnea şi-l punem la fiert la foc iute până scade la jumătate. Este momentul să adăugăm şi smântâna dulce, fierbem în continuare până scade din nou la jumătate. Adăugăm şi muştarul şi amestecăm bine. Carnea din cuptor o feliem, adăugăm alături sosul de muştar şi o garnitură la alegere: varză roşie sau albă, mix de legume sau cartofi copţi.

Citit 3084 ori Ultima modificare Miercuri, 27 August 2014 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.