EXPOZIŢIE Simona Andrei. O nouă galerie şi un vernisaj care a adunat artele

EXPOZIŢIE Simona Andrei. O nouă galerie şi un vernisaj care a adunat artele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un eveniment cultural, care a devenit şi monden de proporţii, la care o mulţime de fotografi-artişti au avut ce fotografia, ba s-au fotografiat şi între ei, a adus la un loc oameni de artă din domenii diferite - fotografie, pictură, actorie, regie, literatură, muzică, acesta a fost vernisajul expoziţiei de fotografie Simona Andrei. Numai un artist-fotograf precum gălăţeanca noastră, artistul care locuieşte chiar într-un studio foto, putea fi secretul atragerii unui public atât de eterogen şi atât de numeros la vernisajul expoziţiei de fotografie a artistei, „ERR”, în holul special amenajat în galerie al Hotelului Turist.

Inaugârând astfel, după cum observa la deschidere chiar directorul Muzeului de Artă Vizuală, Dan Basarab Nanu, care a onorat şi prezentat expoziţia, o nouă galerie gălăţeană. Un alt Basarab, designerul Basarab Păltănea, a fost cel care a instalat simezele. Artista i-a mulţumit lui şi celorlalţi prieteni implicaţi în proiect: Roxanei Dobre, îndrăgita interpretă de operă, operetă şi din spectacole pentru copii la Teatrul Muzical, dar şi pictoriţă, ilustratoare de cărţi, creatoare de bijuterii, designer de apartamente, lui Gabriel Stanciu, „maestrul de printare al fotografiilor”, make-up artist, gazdelor, care au oferit spaţiul, Luminiţa Chipăilă şi Mario Aloy, jurnalistului Cristi Luca. În cuvântul său, criticul A. G. Secară (”poetul în ale cărui poeme se oglindesc imaginile ERR”, spune Simona) a făcut legăturile între arte, pomenind şi de cineaşti ai griurilor, precum Bunuel sau von Trier.

Vorbind despre artista implicată în proiecte derulate la Muzeul de Artă, directorul Nanu a remarcat un stil propriu, „ceva care nu seamănă cu nimic”, „un insolit inimaginabil” care te lasă „mut de emoţie”. Expoziţia rămâne deschisă încă o săptămână.

Citit 782 ori Ultima modificare Marți, 11 Noiembrie 2014 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.