EXCLUSIV VL/ Interviu cu gemenii Forţu - "Dorim să ducem Galaţiul în finala X Factor" (VIDEO)
Foto: Sursa foto: Antena 1

EXCLUSIV VL/ Interviu cu gemenii Forţu - "Dorim să ducem Galaţiul în finala X Factor" (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-un top al celor mai votaţi concurenţi la X Factor, gemenii gălăţeni Radu şi Răzvan Forţu, adică trupa R-Twins, ocupă locul 7 din 90 de participanţi. Voturile publicului ar putea conta astăzi, când juriul va începe selecţia concurenţilor, păstrându-i doar pe cei mai buni dintre cei buni. Pentru că se anunţă „măcel”, şi pentru că R-Twins merită să facă spectacol la X Factor, vă oferim, în exclusivitate, un interviu cu gemenii Forţu.

- Cine este R-Twins?

- R-Twins sunt gemenii Radu şi Răzvan Forţu, din Galaţi. Anul acesta am împlinit 18 ani şi suntem elevi în clasa a XII-a la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin”, unde studiem chitara, pianul şi... multă teorie muzicală.

- Cum şi când a început traseul vostru muzical?

- Muzica a intrat în viaţa noastră pe la 5 ani, când am început antrenamentele de dans sportiv la clubul “Fantezia”. La 7 ani, ne-am hotărât să studiem pianul, la Palatul Copiilor, apoi am continuat cu trei ani de canto, la clasa de muzică uşoară de la Centrul Cultural “Dunărea de Jos”. La 10-11 ani, adică din clasa a V-a, ne-am înscris la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin”, unde am început şi studiul la chitară clasică. A fost cea mai bună alegere, pentru că acest liceu ne-a deschis porţile spre o carieră artistică.

- Care au fost cele mai importante momente din cariera artistică?

- Participarea la multe spectacole, emisiuni TV, filme muzicale, concursuri, festivaluri, turnee, atât în ţară, cât şi în Germania, Italia etc. ne-a oferit numeroase satisfacţii. Acestea ne-au motivat să mergem mai departe, să ne autodepăşim. De la an la an, am câştigat experienţă, am învăţat că performanţa se obţine prin muncă, iar succesul nu se măsoară în diplome, medalii, premii şi trofee, ci în aplauzele publicului. Cel mai important lucru pentru noi este să câştigăm dragostea şi aprecierile celor pentru care muzica este o artă, dar şi ale celor pentru care muzica este un mod de-a trăi sau un balsam pentru suflet.

- Ce reprezintă pentru R-Twins participarea la X Factor?

- În primul rând, o şansă unică de a lucra cu profesionişti de primă clasă. Acest lucru ne onorează, dar ne şi obligă să facem lucruri de calitate. Ne-am dorit, încă de când am urmărit primul sezon, să urcăm pe această scenă “incendiară”, pentru a “înflăcăra” sufletele oamenilor şi pentru a demonstra tuturor că avem… mai mult decât voce. Sperăm, de asemenea, să fie o rampă de lansare a trupei R-Twins în lumea muzicală de calitate.

- Din echipa cărui mentor v-aţi dori să faceţi parte?

- Mentori? Îi vrem pe toţi… Sunt extraordinari! Sunt muzicieni cu o vastă cultură muzicală şi experienţă în domeniu cât cuprinde… Au stiluri diferite şi de la fiecare am avea de învăţat multe, foarte multe lucruri… Totuşi, avem o simpatie aparte pentru Delia. E minunată, din toate punctele de vedere! Ţinând cont şi de faptul că a mai lucrat cu grupuri, cred ca ea ar fi mentorul potrivit pentru noi. Dar nu noi ne alegem mentorii… Sperăm din tot sufletul să avem ocazia să lucrăm cu oricare dintre ei.

- Ce le transmiteţi gălăţenilor?

- Când eram mici, cântam peste tot, cu mult drag, melodia “Oraşul de la Dunăre”. Am fost tot timpul mândri că suntem gălăţeni şi ne dorim din suflet să ducem Galaţiul în marea finală, aşa cum a făcut anul trecut Florin Ristei, pe care-l admirăm foarte mult. Ar fi o mare onoare pentru noi să-i călcăm pe urme! Vrem să aducem din nou bucurie în sufletele gălăţenilor şi sperăm să-i facem mândri de noi. Suntem conştienţi de faptul că în concurs sunt multe voci foarte bune, dar credem în şansa noastră. Ne dorim ca toţi gălăţenii să ne fie alături, pentru că noi cântăm cu sufletul, în primul rând, pentru ei.

 

Citit 1298 ori Ultima modificare Joi, 20 Noiembrie 2014 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.