(VIDEO) OAMENI şi CÂINI/ În Galaţi, COMUNITARII respectă ZEBRA dar şi culorile SEMAFORULUI!
Foto: Captură video Mihai Angheluţă

(VIDEO) OAMENI şi CÂINI/ În Galaţi, COMUNITARII respectă ZEBRA dar şi culorile SEMAFORULUI!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu toate că unii oameni mai trec pe roşu, chiar şi cu maşina, câinii comunitari din Galaţi au învăţat totuşi să respecte culorile semaforului. După deprinderea de a traversa pe zebră, unii câini vagabonzi au trecut la următorul nivel de inteligenţă: recunosc şi chiar respectă semnificaţia semnalelor luminoase.

Adesea, inclusiv în centrul oraşului, plecatul pe verde de la semafor poate fi o decizie riscantă, în absenţa unei prealabile asigurări temeinice. Se poate observa în filmul din finalul acestui articol cum unii şoferi forţează galbenul sau chiar intră pe roşu în intersecţia dintre strada Domnească şi Eroilor, în ciuda deselor "supravegheri" din partea Poliţiei Rutiere.

SemaforCainosenie

La polul opus, al corectitudinii în trafic, patrupede canine s-au oprit înainte de a traversa pe zebră fiindcă semaforul arăta roşu.

Educaţie în patru labe

După toate aparenţele înrudite sau în "gaşcă", patrupedele se opresc la una din trecerile de pietoni din intersecţia bulevardului George Coşbuc cu strada Aurel Vlaicu.

Aici, timpii semafoarelor sunt: timpul 1. - verde pentru auto pe Coşbuc spre sud şi pietoni în traversarea Aurel Vlaicu, restul roşu; timpul 2. - verde auto pe Coşbuc către nord sau la stânga spre Vlaicu şi roşu restul, inclusiv pietoni în traversarea A. Vlaicu, iar timpul 3. - verde auto de pe Aurel Vlaicu şi restul roşu.

Grupul de căţei a ajuns la zebră în plin "timpul 2". Se opreşte la marginea bordurii, cu privirea pironită către celălalt trotuar, la semaforul pentru pietoni. Căţelandrul priveşte şi el odată cu maturii, dar nu prea ştie la ce. Începe să se uite nerăbdător în jur, după maşini, semn că ştie însă de unde vin pericolele, deci nu e prima oară când traversează strada pe acolo.

Nerăbdător, observă că nu mai vin maşini din spate-dreapta, nu mai aşteaptă să treacă şi timpul 3 şi se repede în traversare prin faţa maşinilor ce plecau, respectiv plecam, de la semafor. Şi atunci, unul din cei doi "lătrători" mai "bătrâni" începe să hămăie nervos şi aproape disperat, fără să se clintească însă, certându-l pe căţelandru că a îndrăznit să se angajeze în traversare când încă era roşu pentru pietoni.

O lecţie originală de comportament în trafic, detaliată în filmul următor.

Video Mihai Angheluţă


CITEŞTE ŞI: De ce sunt aşa de multe ACCIDENTE PE ZEBRĂ la Galaţi (FOTO)

Citit 1714 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Martie 2015 01:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.