Pe unde puteţi pedala după ce trece frigul. IATĂ cele mai frumoase TRASEE de bicicletă

Pe unde puteţi pedala după ce trece frigul. IATĂ cele mai frumoase TRASEE de bicicletă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu toate că vremea nu este încă destul de frumoasă, românii se pregătesc să-şi scoată bicicletele din garaj şi să facă din nou plimbări pe două roţi. Fie că vorbim despre trasee montane, fie că vorbim despre trasee pe care le puteţi parcurge în zonele de câmpie, România este o ţară cu peisaje superbe în care mersul pe bicicletă se poate transforma într-o experinţă foarte plăcută. Iată câteva trasee propuse de catre biciclişti pentru adevarul.ro.

Alba Iulia

La Alba Iulia există una cele mai spectaculoase piste de biciclete din România. Denumită de pasionaţii acestui sport „Transalpina de Mamut“, pista măsoară peste 5 kilometri şi leagă prin pădure două localităţi din preajma oraşului, Miceşti şi Pâclişa. Dificultatea pistei este una de nivel mediu: traseu de urcare pe aproximativ 2 kilometri şi coborâre pe 3,5 kilometri. Realizarea pistei de biciclete a fost posibilă ca urmare a unei finanţări europene obţinută de Primăria Alba Iulia. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 11 milioane de lei, din care circa 5 milioane de lei provin din fonduri europene, iar restul sunt asiguraţi de administraţia locală.

Arad

Cel mai căutat traseu de biciclete din judeţul Arad este cel care străbate Pădurea Ceala. Traseul de biciclete Ceala are o lungime de 13,4 km, străbate pădurea cu acelaşi nume, având o formă relativ circulară şi atinge principalele atracţii turistice din această zonă. Este vorba despre arboretul de chiparos, Râul Mureş, Cetatea turcească şi cel mai gros arbore din pădure. Pe traseu sunt amplasate panouri informative iar punctul de plecare este colţul pădurii de lângă Ocolul Silvic Iuliu Moldovan.

Bistriţa

Printre cele mai spectaculoase trasee, atât pentru iubitorii de biciclete, cât şi pentru cei care adoră drumeţiile şi plimbările prin natură, se numără cu siguranţă cele care includ Munţii Rodnei. Testul de anduranţă pentru pasionaţii de plimbări cu biciclete este însă un traseu de două zile, care ne poartă prin două judeţe şi ne dezvăluie splendoarea Munţilor Rodnei. Traseul vine în întâmpinarea celor care vor nu doar să admire splendoarea Munţilor Rodnei, ci şi să-şi testeze forţele cu această ocazie (având o lungime de 326 de kilometri). Mare parte din traseu se face pe şosea, însă sunt şi porţiuni de drum comunal sau forestier.

Braşov

Braşovul oferă peisaje de munte superbe care merită explorate. Asociaţia “Braşovul Pedalează” organizează săptămânal tururi pe două roţi în cele mai pitoreşti locuri din judeţ, pe cele mai frumoase trasee. Bicicliştii pot face astfel mişcare, pot admira peisaje superbe şi se pot relaxa în natură. Toţi cei interesaţi de un astfel de tur pot intra pe site-ul asociaţiei şi se pot alătura manifestărilor de duminică.

Iaşi

Mişcarea "biciclistică" din Iaşi s-a dezvoltat continuu în ultimii ani, astfel că, din interiorul celor câteva cluburi de profil existente, au apărut mai mulţi sportivi semi-profesionişti care obţin rezultate la concursuri naţionale sau chiar în afara ţării. Din acest motiv, amenajarea unui traseu de cross-country profesionist în Iaşi a devenit o necesitate, care a fost pusă în practică în urmă cu un an pe pantele din preajma Dealului Cetăţuia.

Maramureş

Case tradiţionale din lemn, biserici UNESCO, obiective turistice de interes naţional. Toate acestea pot fi văzute de cei care urmează traseele marcate pentru bicicletă. Printr-un proiect al Consiliului Judeţean Maramureş au fost realizate mai multe trasee turistice pentru pasionaţii de bicicletă. Urmând marcajul cu C roşu, traseele de bicicletă leagă zonele verzi, obiective turistice şi mai multe văi ale Maramureşului Istoric cum ar fi Mara, Cosău, Iza, Rona, Vişeu şi Vaser.

...şi cu “bicla” pe malul apei

Mehedinţi

Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier propune mai multe trasee pentru cei care doresc să facă o plimbare cu bicicleta în mirifica zonă a Cazanelor Dunării. Traseul ecoturistic Cazanele Mici porneşte de pe Drumul Naţional 57, în golful Dubova, la aproximativ 22 km distanţă de localitatea Orşova spre Moldova Nouă. Lungimea traseului este de aproximativ 2 km, iar timpul mediu de parcurgere este de circa o oră. Rangerii Parcului Natural Porţile de Fier spun că este un traseu cu grad mediu de dificultate, care nu necesită o pregătire fizică specială, fiind un traseu scurt în raport cu distanţa şi timpul de parcurgere al acestuia. Este marcat cu un triunghi echilateral roşu cu margine albă, pe arbori şi pe pietre din imediata apropiere a potecii, la o distanţă vizibilă între 50 şi 100 metri, pe porţiunile ce le traversează prin pădure sau zonele limitrofe acestuia.

Piteşti

Într-un clasament al celor mai apreciate trasee pentru bikerii nu neapărat profesionişti, ultimul circuitul propus Dracula Bike Fest zona Arefu-Vidraru are şanse mari la podium. Puteţi porni din punctul Călugăriţa, situat la 3 km distanţă de barajul Vidraru, pe firul către Cumpăna (drumul este neasfaltat). Traseul propus presupune parcurgerea a 9 km pâna la baza urcării în Curmătura Runcurelei. Peisajul forestier-montan este unul uluitor, iar dacă n-aveţi răgazul să-l admiraţi la ducere, cu siguranţă o veţi face la întoarcere când veţi urma acelaşi parcurs. Distanţa totală este de 18 km, iar diferanţa de altitudine cumulată este de 390 metri.

Sursa: adevarul.ro


CITEŞTE ŞI: Pentru iubitorii de adrenalină: DESTINAŢII turistice ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE (FOTO)

Citit 2055 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2015 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.