Obiecte cu dulce parfum al vremii, la Muzeul Casa Cuza: Soţii Tanascov şi insectarul Timpului
Foto: Foto Victor Cilincă

Obiecte cu dulce parfum al vremii, la Muzeul Casa Cuza: Soţii Tanascov şi insectarul Timpului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 6 mai, de la ora 13,00, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” îi invită pe pasionaţi la „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, la vernisajul expoziţiei „O colecţie şi mai mullte pasiuni - Lăcrămioara şi Florentin Tanascov”, în ciclul de prezentări publice numite „Colecţii şi colecţionari”. Veţi putea vedea obiecte din alte vremuri, migălos adunată de doi colecţionari gălăţeni.

Organizată de muzeograf dr. Elena-Ingrid Bahamat, noua expoziţie dovedeşte că „pasiunea familiei de colecţionari pentru valoarea istorico-documentară şi estetică a obiectelor căutate (datorită unui interes special în cunoaşterea istoriei locale) sau descoperite întâmplător susţine un demers tematic inedit şi captivant pentru diverse generaţii”.

Dl Tanascov, proprietar al cunoscutului Anticariat „Cronos” de pe str. Bălcescu, un om care ştie să vadă o poveste într-un nasture vechi şi o dramă într-o decoraţie, colecţionând vechi obiecte ca într-un insectar al Timpului, îşi explica, cam aşa, pasiunea mistuitoare: „Pentru mine, să colecţionezi este ca şi când ai contacta o gripă! Te vaccinezi de o tulpină când găseşti o piesă pe care o doreai, dar apare alta nouă şi o iei de la capăt”.


 

Citit 1053 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2015 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.