128 de kilograme, în 8 ore de pescuit

128 de kilograme, în 8 ore de pescuit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Recordul le aparţine celor 23 de studenţi care au participat în weekend la concursul „Operaţiunea Monstrul” * Nu mai puţin de 44 de crapi de 2, 3 şi 4 kg s-au prins într-un interval de 8 ore *

Studenţii gălăţeni au dovedit, în weekend, că se pricep de minune la pescuit, în cadrul ediţiei a IV-a a concursului „Operaţiunea Monstrul”, organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi şi Liga Studenţilor Gălăţeni. A fost cea mai reuşită ediţie, numărul capturilor şi întreaga organizare fiind cu adevărat demne de menţionat.

Şi, pentru că cifrele sunt mai mult decât relevante, e suficient să spunem că cei 23 de concurenţi au scos, în cele opt ore cât a durat competiţia, 44 de crapi, cu un total de 128 de kilograme. Unde? Pe cea mai bună baltă de crap din Galaţi, cea din Cotoroaia, comuna Cerţeşti, aparţinând Crapmania SRL, firmă care deţine şi un magazin de pescuit prin Ţiglina.

Cea mai mare captură a avut 4,47 kg şi a fost reuşită de studentul Silviu Datcu, de la Facultatea de Nave. Ion Vâlcu, de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Electronică s-a situat pe locul 3 al concursului, cu un total de 17,60 kg de crap, locul 2 i-a revenit lui Alexandru Miron, de la Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor (cu 21,09 kg), iar campion absolut a devenit Andrei Apostol, masterand al Facultăţii de Educaţiei Fizică şi Sport (cu 22,39 kg de crap).

Aceştia au primit din partea Crapmania, sponsorul competiţiei lansete, mulinete şi o barcă pneumatică de pescuit.

Mai trebuie spus că toţi peştii au fost eliberaţi, aşa cum stă bine unei competiţii sportive de calitate. Concursul nu putea să se încheie fără tradiţionala ciorbă pescărească, excelent pregătită (în condiţii vitrege) de Gicu Caraman, specialistul expediţiei în arome şi gusturi.

Chiar dacă a plouat cu găleata vreme de jumătate de oră, pe final, ziua de pescuit s-a dovedit a fi excelentă, toţi participanţii fiind încântaţi de această nouă ediţie a „Operaţiunii Monstrul”.

Dinu şi crapul nemeritat

Trecând peste aspectele care au ţinut de concurs, trebuie spus că pe balta de la Cotoroaia se prinde peşte. Şi nu ne referim aici la peşti cât palma, ci la capturi serioase, demne de competiţii de înalt nivel. Crapul sub un kilogram e o raritate în cârligele pescarilor, la fel cum ziua fără capturi nu pare să existe în istoria acestei bălţi noi.

Şi totuşi, câţiva dintre noi am reuşit aceste „performanţe”. De exemplu, subsemnatul a prins doar un ciortănel de aproximativ jumătate de kilogram, însă trebuie precizat că directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Dinu Gîndu, altfel un pescar respectabil, a scos şi el un crap de 3,6 kg la momeala pe care eu i-am pus-o la dispoziţie cu destulă strângere de inimă.

Mai mult, Dinu nu a avut niciun fel de problemă în a arunca peste lansetele mele pentru a scoate crapul care, altfel, mi se cuvenea. Chestionat pe marginea acestui subiect, Dinu Gîndu a respins acuzaţiile, precizând că a prins crapul doar prin priceperea şi iscusinţa proprii.

„Nu este adevărat, ce spune Marius Ţuca este o minciună pescărească. Crapul l-am prins pentru că sunt bun la pescuit, nu pentru că i-aş fi luat momeala şi locul”, a declarat Dinu Gîndu, puţini fiind totuşi cei care i-au dat crezare.

Şi, în acest fel, s-a demonstrat încă o dată că nu are importanţă cine şi cât a prins, ci doar ce spune presa că s-a întâmplat.

Acum, că Dinu s-a enervat, facem, totuşi, dezminţirea necesară. Dinu a prins pe barba lui crapul de 3,6 kg, lucru pentru care îl felicităm.

Explicaţii foto:

1 - În afara concursului, Dinu Gîndu a prins un super-crap de 3,6 kg

2 - Concursul a fost urmat de tradiţionala ciorbă pescărească, pregătită de maestrul Gicu Caraman

3 - Andrei Apostol a câştigat concursul cu mai bine de 22 de kg de peşte

Citit 3172 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.