Ce se întâmplă cu a şasea serie din „Cântec de Gheaţă şi Foc”

Ce se întâmplă cu a şasea serie din „Cântec de Gheaţă şi Foc”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fanii seriei de romane "Cântec de Gheaţă şi Foc", după care este realizat serialul HBO "Game of Thrones" (Urzeala Tronurilor), trebuie să mai aştepte. Scriitorul George R.R. Martin, părintele universului celor şapte regate din Westeros, a anunţat în noaptea de 2 spre 3 ianuarie faptul că al şaselea volum al seriei ce urmează să aibă şapte părţi, "The Winds of Winter", nu este încă gata, conform AFP.

"'The Winds of Winter' nu este terminat", a precizat George R.R. Martin într-un mesaj adresat fanilor şi postat pe blogul său duminică, la puţin timp după miezul nopţii. "Sunteţi dezamăgiţi şi nu sunteţi singurii. Corectorii şi editorii mei sunt dezamăgiţi, televiziunea HBO este dezamăgită, agenţii mei literari, editurile din străinătate şi traducătorii sunt dezamăgiţi (...) Însa cel mai dezamăgit sunt chiar eu", susţine scriitorul pe blogul său, conform Agerpres.

George R.R. Martin a sperat să poată transmite romanul către editori la sfârşitul anului 2015, urmând ca partea a şasea a seriei "Cântec de Gheaţă şi Foc" să fie publicată la începutul acestui an. Această întârziere, de altfel un lucru obişnuit pentru fanii lui R.R. Martin, un scriitor celebru şi pentru faptul că nu se grăbeşte niciodată să-şi scrie romanele, rămânând indiferent la presiunea publicului, va duce probabil la o situaţie mai puţin obişnuită, şi anume lansarea în aprilie a sezonului 6 din serialul de televiziune "Game of Thrones", produs de HBO, ce va cuprinde acţiunea din cea de-a şasea carte a seriei de romane, înainte de lansarea cărţii.

"De-a lungul anilor, cititorii mei au ştiut ce se va întâmpla înaintea telespectatorilor. Anul acesta, din mai multe motive, va fi invers", a mai susţinut R.R. Martin. 

De asemenea, deocamdată nu a fost anunţată nicio dată pentru lansarea în librării a celui de-al şaselea roman al seriei. "Astfel de termene limită mă stresează", a explicat scriitorul

Citit 2381 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2016 14:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.