FESTIVALUL de folclor pentru deţinuţi, la o nouă ediție

FESTIVALUL de folclor pentru deţinuţi, la o nouă ediție
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Penitenciarului Galaţi a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Festivalul de folclor pentru deţinuţi - ediţia a II-a, organizat la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti. În cadrul festivalului a fost prezentat un amplu program artistic structurat pe trei secţiuni distincte: muzică populară, dansuri populare şi o paradă a costumelor populare specifice, la care au participat 23 de unităţi de detenţie din toată ţara şi peste 70 de persoane private de libertate.

Cu acest prilej, vizitatorii muzeului au putut viziona şi o expoziţie de obiecte tradiţionale româneşti, confecţionate de deţinuţii din Penitenciarul Galaţi în atelierele ocupaţionale ale unităţii de detenţie. Tema expoziţiei Penitenciarului Galaţi a fost un sat în miniatură, inspirat de basmele populare româneşti. Au putut fi admirate păpuşi în straie tradiţionale din poveştile populare, linguri de lemn pictate manual, obiecte decorative din aţă de cânepă, farfurii din lut pictate manual, carpete ţesute la război, tablouri din goblen aplicat cu peisaje rurale şi picturi în ulei reprezentând case tradiţionale româneşti.

"Evenimentul, organizat pentru al doilea an consecutiv, are loc în baza unei colaborări începute între Administrația Naţională a Penitenciarelor şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti. El vizează promovarea tradiţiilor, obiceiurilor populare româneşti şi valorificarea valenţelor educative ale acestora, dar şi identificarea şi dezvoltarea aptitudinilor artistice ale persoanelor aflate în detenţie. Administraţia Naţională a Penitenciarelor înscrie acest eveniment în seria acţiunilor de sensibilizare a societăţii cu privire la importanţa implicării în proiecte care vizează facilitarea reintegrării sociale a persoanelor care execută sancţiuni privative de libertate", ne-a explicat Simona Costache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi.

Citit 1071 ori Ultima modificare Luni, 12 Septembrie 2016 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.