10 premii la Gala E-Tv din 2016 | Spectacol de nota 10 cu tinere talente gălăţene

10 premii la Gala E-Tv din 2016 | Spectacol de nota 10 cu tinere talente gălăţene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ca de obicei la această gală la care se oferă premii de excelenţă, spectacolul a fost pe săturate, iar intrarea, liberă. Două scriitoare-ziariste, membre ale familiei „Viaţa liberă”, redactor-şef, ani buni, ai cotidianului, Katia Nanu, romancieră şi dramaturg jucat chiar pe scena Dramaticului,  precum şi condeiera Violeta Ionescu, cercetătoare în Istorie, romancieră, iubitoare de aviaţie şi de corăbii, au urcat în seara de 7 decembrie pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, pentru a primi premiile de la jurnalistul Cătălin Negoiţă, şi el multă vreme gazetar la ziarul nostru (el chiar a evocat acum adevărata şcoală de gazetărie din cadrul ziarului), apoi director la TV Express, la care acum doar colaborează. Violeta Ionescu urma să primească, în sfârşit, şi Premiul municipiului Galaţi, tot acum în decembrie!

A fost deci seara ediţiei 2016 a Galei „Între oglinzi paralele” a acestui  post de televiziune gălăţean care emite de 18 ani. Zece premii au fost înmânate în cadrul galei-spectacol, în care am avut parte de talente exclusiv locale, de toate vârstele, dovadă că, da, „avem cu ce”, dar avem şi ce promova! 

Titlul fiecărei categorii de premiu (denumiri precum „Facerea Lumii”, „Dansând cu lupii”, „Pe aripile vântului” etc.), ca în fiecare an, are ceva neaşteptat. Ce este important, ni se propun (re)cunoaşterii publice zece  OAMENI CARE FAC, specialişti, şi nu de orice fel, ci care dau mai mult decât li s-ar cere vreodată…

Au fost câte trei nominalizări pentru fiecare din cele zece premii, exceptând pe ultimul, cu una singură: actorul Vlad Vasiliu. A primit premiu, prima, Constanţa Apostol, creatoare de neaşteptate, strălucitoare şi… tăioase broderii în cuvânt, epigramistă redutabilă, dar şi creatoare de oameni, asistenta şefă de la Maternitatea „Buna vestire”. Impresionant: în 45 de ani, mărturiseşte că a adus pe lume peste 60.000 de noi gălăţeni – un orăşel întreg!  A fost premiat de asemenea Paul Lupoaie şef de secţie la Complexul Muzeal Stiinţele Naturii, coordonator al Grădinii Botanice, care poate oferi gălăţenilor chiar şi… smochine de Galaţi. A mai primit un premiu dr. Dan Georgescu, veterinarul dăruit prietenilor mai mici ai omului. Un premiu a fost acordat foarte apreciatului plastician şi muzeograf cu aspect brâncuşian, Gheorghe Miron. A primit premiu şi primarul în funcţie, cel mai tânăr primar al unui oraş mare din România, observa prezentatorul –  Ionuţ Puchianu, care speră să ducă oraşul poate şi pe locul trei în ţară. Urmat la premiu (categoria „Câştigătorul ia tot”) de candiatul, la acea dată, pentru Senat, Cristian Dima, fost handbalist de performanţă, care ne-a încredinţat acum că… România este Raiul.  Generalul de brigadă (r) Aurel Rogojan, fost comandant adjunct al SRI, care pur şi simplu s-a strecurat pe scenă, observa amfitrionul.  Generalul ne-a asigurat că „lumea asta este rea, este periculoasă”.

Spectacol numai bun de turneu

Au prezentat pe fiecare premiant redactori tv sau autori de emisiuni la E-TV, mulţi cunoscuţi şi pentru implicarea lor artistică şi socială.

Spectacolul, care a alternat cu premiile,  a fost aplaudat. A recitat de suflet Vad Vasiliu, ajutat de dansul Anei Marin. Adolescenta Maria Crăciun, victorioasa de la San Remo, acum abia sosită de la deschiderea unui concert Hruşcă de pe Faleză, unde cântase în frig, abia a avut timp să-şi schimbe ţinuta de scenă. Natalia Bratco, tânăra din Giurgiuleşti căruia luminile Galaţiului văzut în copilărie de la mare distanţă îi păreau cele ale Las Vegasului, fost redactor la Exopress TV, acum la Bucureşti, a cântat cu talent. Micuţa Andra Răzeşanu, selectată, la numai 13 ani, pentru un concurs muzical la Hollywood, a început cântând operă, „virând” apoi pe rock. Minodora Dediş, învingătoarea, cu Locul I,  de la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia, a fost bisată. Nu au nevoie de nicio prezentare tinerii dansatori multi-premiaţi  Ana Marin şi Andrei Ciurea! Ne-a încântat şi Grupul Voces, de copii mărişori şi micuţi cu glasuri de înger, premiate, care au cântat şi la San Remo. Artiştii de pe scenă, premiaţi, au cântat premianţilor Galei şi publicului şi, datorită micilor artişti se vorbeşte frumos despre România, observa prezentatorul-amfitrion, Cătălin Negoiţă.

Citit 1473 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.