Un fleac, cam cât inflația

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Nu sunt singura trestie gânditoare luată prin surprindere de seismul de ieri, la prânz. A fost genul de cutremur pe care ți l-ai dori în fiecare zi: m-a anunțat un amic, de fapt m-a întrebat dacă l-am simțit. Preț de câteva secunde, mi-am pus problema dacă se referă la cursul leu-euro sau la nivelul de trai... Și mă aflam la etajul al unsprezecelea al unui imobil din Galați, eram intrigat că a trecut vârtosul pe lângă simțurile subsemnatului: nu, mă, nu m-a cutremurat nimic, îi răspund, și îmi vine să dau vina pe Daddy că s-a zguduit pe la spatele meu. Parcă îmi vine să zic că faza cu minora lui Livache a fost aruncată în față special pentru ca feciorul nelegitim al lui Richter să își consume un nou episod.

* 4,7 pe scara americanului cu origini germane? Un fleac, cam cât inflația din România. Ce, p-asta ați simțit-o, pare să întrebe Călin Popescu-Tăriceanu. Se poate și mai mult, ca la cazinou - puneți-vă centurile de siguranță, că oricum vă vor sări secrețiile nazale pe pereți!

* Primarii și consilierii locali ar putea avea pensii speciale, conform unei legi pe care la început au susținut-o mai toți parlamentarii, cu excepția celor de la USR. Între timp, după ce opinia publică s-a inflamat pe bună dreptate, PNL și PMP au făcut un pas în lateral. Nu în spate, căci unii demnitari din cele două formațiuni politice o vor vota. Poate din snobism o vor face, în ciuda faptului că la nivel de comunicate oficiale miroase a răzgândire. E cel mai periculos mod de a face politică într-o țară-oaie neagră a comunității. "Alde bossulică, hai să jucăm la două capete! Votăm cu ăia, poate nu se prind fraierii, iar dacă li se aprinde beculețul, ne prefacem că am uitat oala de ciorbă pe aragaz. Hă, hă, fiți mai cu tupeu, alde ăștia, așa i-am făcut mereu de la Revoluție încoace!" În campania electorală, aș adăuga, o asemenea atitudine poartă numele de alternativă.

* Gabi Firea de la Capitală promite tramvaie suspendate pe rutele București - Măgurele și București - Ploiești. Cam vreo 80 de bucăți, ca să vadă tot miticul de ce este în stare primărița lui Pandele. După Autostrada Soarelui și Trenurile Zăpezii, românilor li se vor servi Tramvaiele Aventurii. Mai era ceva, dar mă rog... Da, mă rog să ne fie bine la anul și la mulți ani.

Citit 838 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2018 22:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.