Maestrul și rețeaua paralelă

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Mă întrebam ieri dacă Vasilica și Olguța își pun problema traducerii și adaptării numelui localității în care joacă zilele astea constănțeanca Simona Halep. Indian Wells sună pentru cele două doamne cam așa: Indienii e bine-mersi, dragă.

* Un interviu cu Ghiță trecut nițel de Portițele de Fier (da, la Belgrad, pentru cei care parcurg doar ocazional rubrica și care, se subînțelege, au avut note mici și chiuluri nenumărate la geografie) a fost difuzat în același timp pe patru canale de televiziune din România: Antena 3, România TV, B1 TV și TVR, adică postul public. Cel care îi ridica mingi la fileu fugarului internațional era maestrul Cristoiu Ion, singurul jurnalist al planetei care și-a dat acordul pentru legarea trompelor uterine ale unei găini. Se întâmpla imediat după Revoluție, domnia sa fiind managerul unei publicații care ieșea pe prima pagină cu poza puiului născut viu din mamă gât-golașă și tată zburdalnic. Am divagat, să revin la subiect:

1. Dacă există stat paralel, iată că prin cablu ni se oferă și o rețea paralelă de televiziune: patru bucăți care transmit același lucru în același timp. Voi suna la proteveu ca să facă și el o alianță de acest gen - am chef să-l urmăresc pe Busu sub patru sigle diferite, ba chiar cinci, la rubrica de nori, soare și chiciură.

2. Directoarea generală interimară a televiziunii publice a fost convocată de Parlament pentru a da explicații după evenimentul consumat acum două zile. Madam Doina Gradea va fi probabil întrebată de ce interviul cu Sebastian Ghiță n-a fost difuzat pe canalul HD. Adică, ori suntem manipulatori cu patalama ori nu mai suntem?!

3. Maestrul are dreptul să ne judece de la nivelul staturii sale: de ce ne ofuscăm, meciurile de Liga 1 nu sunt transmise în aceeași zi și de la aceeași oră pe trei canale diferite? E vorba de Digi Sport, Telekom Sport și Look TV. Iar la Liga Campionilor, situația e oarecum similară...

* România a fost promovată, la Târgul de Turism de la Berlin, prin fotografia unui bărbat cu burta dezgolită, stând în iarbă, cu capul între mâini. Măcar e o poză sinceră: săracul aflase cât costă cazarea.

Citit 842 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2018 17:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.