Gheorghe, veriga slabă

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Andrei Gheorghe a murit, iar românii îl jelesc pe Facebook de ca și cum s-ar fi stins fratele lor. S-au terminat bancurile cu iarna din toiul primăverii, cu brazii, cu moși crăciuni și tovarășii săi, mâțele zgribulite și alte belele, și am redevenit sensibili. Acum două zile, dacă ai fi întrebat pe aceleași canale (negreșit, la cele online mă refer) ce mai învârte fostul realizator de emisiuni radio-tv, răspunsurile ar fi răsărit din următoarele zări:

1. Cui îi pasă de unul care ne lua la mișto dacă îl sunam în timpul emisiunii de la radio și nu spuneam mare lucru? O dată l-am nimerit în direct, am început cu "deci" sau cu "ăăă", mi-a trântit telefonul în nas și m-a făcut prost sau nesimțit, nu mai țin minte. Păi, așa, nene?

2. L-au dat afară acum un an de la Pro, făcea emisiunea de dimineață, deci cred că își caută job, dar nu-i grija mea asta, și eu sunt într-un etern 13-14 după un loc de muncă mai bine remunerat. Și sunt mai tânăr, mult mai tânăr decât Andrei, deci am mai multe șanse decât el. Și nici nu prea băga Smiley când era la butoane.

3. Omul a luat-o razna, știu că le avea cu iarba de prin 2000 și ceva, când l-au arestat preț de câteva ore. Marijuana, parcă, nu-i așa? Și eu am tras o dată, nu-i cine știe ce. Mă rog, dar n-ar trebui să te mire dacă se va prăpădi într-o zi din cauza asta... Nu trebuie să te pui cu drogurile, boss!

Da, unul dintre precursorii radioului post-decembrist, ai radioului liber, de fapt, căci limba de lemn masiv folosită la postul public nu s-a transformat în rumeguș după 1989, a fost găsit fără suflare la aproximativ 12 ore de la consumarea ultimelor sale gânduri și emoții. Subsemnatul, cu niște ani în fața microfonului, ar putea spune că s-a apucat de radio abia după ce l-a ascultat pe Andrei, dar de ce să mistifice? Pare mai deștept dacă-și adaugă acest detaliu în CV? Nicidecum.

În realitate, România, plină de spicheri servili, peltici și agramați (cei mai mulți dintre ei se consideră lideri sau formatori de opinie), se descotorosise de mult de Andrei Gheorghe. Devenise veriga slabă, ca să-i parafrazez una dintre cele mai spumoase replici utilizate într-un show de televiziune. Măcar Dumnezeu nu-l va trata cu ipocrizie.

Citit 1065 ori Ultima modificare Marți, 20 Martie 2018 18:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.