Câinii se joacă, noi lătrăm

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Am dat din coadă de fericire la auzul veştii că Primăria Galaţi investeşte în cinci parcuri de joacă pentru câinii de companie. Stând şi scărpinându-mă cu toate lăbuţele, am ajuns la concluzia că e de bine. Mă rog, mi-au venit mai multe prostii în cap, probabil şi nişte pureci. O problemă spinoasă trebuie tratată ca atare. Iată ce cred eu despre parcurile de hârjoneală pentru patrupede:

1. La câte parcuri de joacă pentru copii există în Galaţi (parcuri, nu ţarcuri, da?), meritau şi alde Fetiţa, Suzy şi Azorel un Disneyland al lor. Mama-mia, ce se mai gudură copilaşii pe trotuarele pe care sunt parcate j’ de mii de maşini!

2. Ce facem cu maidanezii? Le interzicem dreptul la joacă? Ei de ce nu vor avea voie în locurile special amenajate pentru animalele de apartament? Discriminare! Câinii boschetari sunt şi ei oameni…

3. Planningul familial încasează o lovitură în plex, iar tinerii căsătoriţi din Galaţi ar trebui să-şi pună serios problema: „Iubita, ne dorim un bebe sau un căţeluş? Măcar ăstuia din urmă avem ce să-i oferim, un parc de distracţii dacă va rămâne cu noi până la adânci bătrâneţi sau libertate pe străzi în caz că ne va părăsi”.

4. Am stat şi am întors problema pe toate feţele. Câinii, deşi au patru picioruşe, nu vor folosi niciunul în ziua de vot.

5. Se spune că apariţia acestor parcuri în care dalmaţienii, rottweilerii şi pitbullii se vor distra în legea lor ar trebui să elimine bucăţile de halva de pe asfalt, din faţa blocului, de pe trotuar, de peste tot. I-auzi, eu n-am mai văzut ca joaca să aibă legătură directă cu digestia… Aşa că, până nu va fi obligat orice posesor de prieten patruped să plece de acasă cu făraşul şi punguţa, putem să inventăm carusel pentru pisici, balansoare pentru peruşi şi leagăne pentru hamsteri, că la fel vom face slalom printre micile arătări secretate de intestinul gros.

6. „Înfiinţarea unor parcuri de joacă pentru câini ţine, până la urmă, de civilizaţie”, decreta o voce autorizată pentru a-i da greutate proiectului. Faceţi, nene, măcar un cinematograf în oraşul ăsta ca să nu mai mergem la Brăila! Încercaţi chestiile civilizate şi pe noi, bipezii, şi nu ştiu dacă vom mai lătra d-aiurea.

Citit 689 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2011 22:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.