Birocrație prost înțeleasă

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Doamna Vio de la Palatul Victoria este mai prolifică decât Stan și Bran la un loc, ca să nu mai amintesc perioada de glorie a lui Charlie Chaplin. Niște amatori, iar fenomenul stand-up comedy de la noi e telenovelă indiană pe lângă producțiile live de la Guvern. Bate vântul în cavitatea bucală a intelectualei de Teleorman ca uraganele de peste Atlantic – numai dezastre îi coboară dintre măsele, e prea puțin să le numești perle, sunt capodoperele inculturii, o reală tragedie pentru milioane de români conduși parcă direct din studiourile Comedy Central.

* Ieri, premierul Dăncilă, care citește de pe foaie și când trebuie să tacă, ne-a blagoslovit cu o nouă trăsnaie: „Aceste modificări au fost făcute pe baza consultărilor cu Comisia Europeană. Putem spune, pe scurt, că reducem democrația... reducem birocrația și reducem termenele”. Da, aceasta a fost prima reacție a românului care nu ține cărți în apartament doar pe post de trofee: Gura păcătosului adevăr grăiește. Aș, e dificilă asta, poate găsim ceva din Capra cu trei iezi.

* Se întreba acum câteva zile o persoană dragă mie dacă doamna Vio știe câți pitici erau în Albă-ca-Zăpada și cei...

* E birocrație prost înțeleasă, ar reacționa măcar un consilier de-ai premierului României. E drept, păstrând contextul, ni s-a cam urcat birocrația la cap.

* Se reduce democrația? Aoleu, s-a scăpat biata femeie, nu trebuia să divulge secretul de stat al lui Daddy!

* Și tot despre ființele care conduc Executivul. Guvernul României i-a trimis presei un mesaj de condoleanțe în care a greșit numele academicianului Mircea Malița, pe care l-a prezentat drept „Maliția”. Academicianul a încetat din viață luni seară. Dileme, multe dileme:

1. O fi vrut să scrie Miliția sau Malizia? A ieșit o struțo-cămilă.

2. De ce trebuia să se exprime în acest sens Guvernul României? Și-a adus Dragnea și biroul de comemorări-decese la Palatul Victoria?

3. La ce echipă a jucat Mircea Malița, Dumnezeu să-l ierte? Că doamna Vio știe fără probleme să mâzgălească numele lui Messi. Cu un singur S.

Citit 1216 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2018 17:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.