Prostovanu’ de Einstein

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* L-am pomenit ieri pe Mugurel de la Banca Națională fără să știu că-mi va pica în căușul palmei o declarație proaspătă și pufoasă chiar din partea marelui guvernator. Oamenii trebuie să priceapă că îi pot cere statului școli și spitale civilizate doar dacă-și plătesc taxele, a afirmat filosoful gologanilor statului. Nu cunosc contextul, nici nu mă pasionează, doresc numai atât să-i transmit lui Mugurel (evident, nu va afla de existența acestor rânduri, doar mă joc de-a imaginația exacerbată): Barosane, pupa-ți-aș semnătura de pe lovelele românilor, nu crezi că statul a încasat destule biruri și că-i este dator vândut contribuabilului? Cum să vii la final de 2018 cu o definiție scămoșată, desuetă și să nu te confrunte nimeni? Când statul, din taxele colectate, doar mărește cât poate de mult lefurile aparatului bugetar, nemaifiind surcele și pentru altceva, îmi vine să mă consider Einstein. Marele gânditor spunea că nu înțelege impozitul pe venit și, dacă i-ar fi fost contemporan, Rădulescu-Mitralieră n-ar fi ezitat să-l facă prostovan.

* Un tavan fals s-a prăbușit, ieri, peste elevi, în timpul orelor de curs, la Liceul Tehnologic de Meserii și Servicii din Buzău. Luat în modul, tavanul fals nu există, s-ar putea exprima vreun erudit din Guvern, dar nu este cazul. Credeți că apar erudiții pe orice stradă? Altfel, tavanul este bine-mersi, iar Buzăul a rămas în Muntenia.

* Handbalul românesc bifează o nouă performanță: cu forcepsul ajunge în semifinalele unui Campionat European, însă nu se va putea folosi de cel mai bun produs al ultimelor decenii. Cristina Neagu s-a accidentat într-un duel cu o domnișoară pe care o cheamă Szimonetta Regina Planeta. Fanii lui Bercea Mondialu’ o urăsc, ei n-au fost la fel de inspirați când s-au dus la Sfatul Popular ca să-și declare puradeii.

* Apropo, îmi dă pe-afară un sfat pentru jurnaliștii de sport avizi după senzațional și după click-uri în neștire: accidentarea Cristinei Neagu nu este HORROR, cum ați titrat mai toți, nicidecum, este doar o ruptură de ligamente. Verdictul e dramatic, numai în pielea sportivului să nu fii, nu e și groaznic, măi băieți, nu s-a ajuns la amputare, Doamne ferește! Atunci ce s-ar mai putea scrie?

Citit 1712 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2018 17:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.