Despre Ecaterinca

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Ecaterinca Andronescu, nicidecum Cati sau Abramburica (așa să-i rămână numele, Ecaterinca), consideră că prea mult ne-am luat de gramatica guvernanților republicii. Dar niște matematică n-ați servi dumneavoastră, pare să întrebe doamna care mereu zici că vine de la vreo pomană sau priveghi - e zgribulită, ponosită, umilă, plânsă, cum se zice în popor. Ziceai că doarme, săracul, și nici măcar nu suferea de mult, cam în acest hal ar trebui să-și completeze femeia tabloul de Fefeleagă modernă. Nici calul nu-i mai trage, mânca-l-ar maidanezii... Ieri, această Ioana d’Arc avant la lettre a declarat că "au fost finalizate 185 de grădinițe, în 2017 - 40, iar în 2018 - 8". De la 48 la 185 e o diferență apreciabilă, numai câte certificate de urbanism sunt necesare în acest caz, mă rog, detalii. Afirmația madamei merită premiu, e de-un comunism fin, pentru cunoscători. Păi, numai tovarășii plini de colectivizare, cei mai mulți fără carte, aveau tupeul să declare că sunt primii pe țară la porumb și, eventual, pe locul al doilea în județul din care provin. Ca să mănânce și gura altora din vecinătate.

* Aceeași distinsă entitate de la Educație consideră că părinții ar fi de vină că în școli încă se practică strângerea de bani, așa-numitul fond al clasei. Desigur, am întâlnit oameni normali care, la înțărcarea de la bine a odraslei (adică la intrarea în clasa I), pune o singură condiție: Nu vă supărați, chiar nu mă interesează dacă aveți termopane la școală, dacă există învățători sau dacă acoperișul a fost reparat. Pe mine m-ar interesa să existe fondul clasei. Mă simt în formă financiară, d-aia!

* Ieri, mergând la pas pe niște străduțe lăturalnice din Galați, am încercat o statistică pe genunchi, așa cum se fac mai toate lucrurile serioase în România. Doi din cinci conducători auto nu vorbeau la telefon, ceva de neînchipuit. M-au deprimat, mi-au provocat frisoane, sper totuși să mă fi păcălit cu vreun hands-free, ceva. Altfel, vorba românului sofisticat, nu ne mai facem rău.

* Au fost deschise conturi la Trezorerie pentru fiecare copil. Oare cât va depune lunar Liviu Dragnea pentru Irinuca?

* Ludovic Orban, despre candidatura lui Antonescu la europarlamentare: "Așa a fost Crin întotdeauna, a generat pasiuni". Îhî, e un fel de "mănâncă și el o pită".

Citit 597 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 17:21

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro