Vloggerul Mișu al Vioricăi

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Desigur, Facebookul a dat ieri în clocot, e de bonton să pozezi în snob. În fanul lui Eminescu, ce mâna lui furată an de an din parcul cu același nume?! Nu știu dacă s-a întâmplat și acum, mergem pe încredere. Tocmai în 2019, când povestea recursului compensatoriu e în floare, să nu avem de-a face cu o infracțiune-vedetă?
* Glumițele legate de ziua-eveniment 15 ianuarie - unele dintre ele, nu trebuie să generalizez - sunt pe alocuri mai triste decât aducerile aminte cu linkuri de pe Youtube. Am ajuns mai rău decât în epoca ilustrată de amicul lui Ion Creangă, însă nu-i obligatoriu să ne dăm seama de acest lucru. Suntem niște somnoroase păsărele, nimic mai mult.
* Încercam ieri să-i găsesc un loc poetului la televiziunile de știri, încercând un exercițiu de imaginație. Sau de imagine, cum a spus premierul semidoct (e voie cu eufemisme pe scări?). Mișu, cum i-ar zis și astăzi prietenii, n-ar fi prins nici măcar o secundă din timpii de antenă ai Antenelor: ar fi glosat cum nu-i place domnului profesor și nici mustăciosului de la Teleorman. La Realitatea TV n-ar fi avut loc de Dan Puric și de Rareș Bogdan, bașca s-ar fi simțit complexul de inferioritate al patronului Cozmin Gușă, Digi 24 îl are pe CTP-ul și ar fi găsit facturi mai vechi neachitate de familia doamnei Micle, ceea ce e abominabil pentru o societate de cablu, televiziunea națională s-ar fi scuzat că are buget doar pentru a filma în format HD emisiunea culinară a lui Dinescu, pentru ca România TV să fie preocupată de numerologie, teleshopping, domnul Condurățeanu și alții. Eminescu, dacă ar fi fost nevoit să-și facă meseria în 2019, ar fi ieșit cel mult ca vlogger pe Youtube (ca Mălin Bot, ce mai!) și, slavă Domnului, n-ar fi distribuit citate din Poptămaș și Teo Trandafir. Ni le-ar fi oferit pe ale lui.
* Precizare. Că tot se întreabă unii de ce Veorica, referindu-se la coafata neconflictuală de la Palatul Victoria. Păi, o singură Viorica a existat. Micle, da. Era pe placul poetului? Negreșit, avea virtuți.
* Tipul care conduce Ministerul Culturii, Breaz i se spune, a comis două greșeli gramaticale în nici 24 de ore. Live, ca să nu fim considerați hateri. "Poetul CARE l-a dat România..." Că care, nene, nu care! Sau cărare.

Citit 739 ori Ultima modificare Marți, 15 Ianuarie 2019 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.