Frecție la ”foot” de lemn

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Inițial am considerat-o un soi de anecdotă de Facebook, d-aia nu i-am dat niciun pic de credit. Mi-am ales alte subiecte, m-am dus după Veorica și după soțul doamnei Carmen de la Sibiu. Apoi, după ce bulgărele a devenit considerabil, am citit cu atenție informația: O profesoară de engleză din Cluj-Napoca este cercetată de conducerea școlii și de Inspectoratul Școlar Județean după ce mama unui țânc a acuzat-o că ar fi folosit cuvinte vulgare la oră. Cadrul didactic a predat cuvântul ”foot”, adică laba piciorului în limba română. Așa este, pentru un ignorant cu patalama din spațiul carpato-danubiano-pontic sună a declarație de dragoste fără trandafiri și fără preludiu, însă e engleză, e limba lui Shakespeare... Mă rog, îmi complic existența, de unde să știe cucoana șocată de „foot” la ce Real Madrid sau FCSB a jucat marele Will?

Îmi doresc să mai acumulez destule în viață, însă despre o asemenea enormitate nici n-am citit și nu voi mai citi, darămite să trăiesc. Trebuie să fii certat cu logica și cu bunul-simț pentru a inventa o poveste atât de idioată, de aceea textul apărut pe contul de Facebook al profesoarei merită cea mai mare atenție.

Câteva păreri:

1. Veorico, n-ai nevoie de pupăza asta în Guvern? E numai bună la Integrare Africană și la Fonduri de la Mam’ Mare. Și-așa ne-a amenințat Bruxelles-ul că am putea rămâne fără banii comunității. Impostura o are, ce-i mai trebuie limbi străine?

2. Reclamanta, scrie profesoara clujeană, se laudă că este potentă financiar, că e manager la nu-știu-care firmă din inima Ardealului. Perfect! Trebuie rezolvată în instanță, ce rost are să arunce banii pe altceva? Poate chiar să-și vândă din proprietăți ca să-i repare imaginea dascălului. Bre, dascăl în cazul de față înseamnă profesor, nicidecum locotenentul preotului.

3. Cât de mic poate fi directorul unității de învățământ sub acoperișul căreia a putut apărea o inepție de talie universală? O fi coleg de partid cu tristețea aia de mămică, i-o fi șef de filială? Dar conducătorul Inspectoratului de ce validează obscenitatea părintelui, căci vulgul de aici răsare?!

4. Abramburica de la Educație, ea însăși, ar trebui să soluționeze această frecție la „foot” de lemn, iar duduia jignită în vocabular merită un singur cuvânt: Fac!

Citit 726 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2019 16:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.