Cormoranul. Și medicul de familie

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Am cules pe poleiul de ieri un fragment consistent din timpii alocați ministrului Agriculturii, Petre Daea, la Parlamentul European. Văzut la microfon, nea Petrică a fript-o serios pe arătură, așa cum mereu i-a stat cel mai bine. Nu contează că nu veți înțelege o iotă din cele afirmate de amicul oii: "Dar ce loc nu e plăcut în România! Bravo! Am intrat în sală cu un succes formidabil, bravo!, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi. Aveţi, să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenţa subsemnatului în acest consiliu, bravo! A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!". Psihiatria nu se bucură de succesul din aceste zile al Ortopediei, așadar îmi permit următoarele comentarii:

1. De unde povestea cu cormoranii, n-a auzit de ciori? Și de unde piscine, mai ales la Galați, unde nu avem zonă publică de agrement? Într-un fel e bine că e părăseală la umbra turnului de televiziune, ce naiba am fi făcut cu atâția cormorani pe acolo? Poate făceau și bișniță cu noi, nu era confortabil. Avem nevoie de bronz pe epidermă? La mare sau la Lacu Sărat!

2. De ce n-a vorbit nea Petrică și de rândunicile care merg la solar, de pupezele de videochat și de lăstunii care vor candida anul ăsta la europarlamentare?

3. Trebuia să-i facă Daea de râs pe ai noștri pescari? Auzi la el, "cormoranii nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât"... Nici nu știu care-i cheia acestei năzdrăvănii - oamenii nu sunt pescari sau pescarii nu sunt oameni? Nea Petre, măcar pe la medicul de familie e bine să mai trecem! A, să vedem dacă nu avem gripă, nu din alt motiv.

* Dăncilă a acuzat la Bruxelles nu-știu-care campanie de dezinformare care-i duce de nas pe amărâții ăștia de la UE: "Guvernul României nu a avut niciun fel de interferență în Justiție!". Și cine spunea că Veorica a fost apretată de campania lui Tolontan? Ce-am mai plâns după ce am aflat că doamna a înfiat un băiețel... Aproape că-mi vine să omit că e mereu prinsă cu minciuna prin capitala Albaniei sau ce-o fi Bruxelles-ul ăla. A Cehiei? Așa, Indiei.

Citit 945 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2019 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.