Flacăra de lângă eternul fâs

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Iată o știre care nu trebuie parcursă pe diagonală. E de acum două zile, dar îi descoperim voluptatea abia după ce se decantează emoția și celelalte surate de pe frecvențele scurte și ultrascurte din creier. Iat-o! Ministerul Energiei intenționează să dezvolte un proiect de acumulare de energie electrică în depozitele de gaze, idee care nu a mai fost introdusă până acum în lume, a declarat ministrul Anton Anton, în timpul audierilor pentru bugetul instituției, din cadrul comisiilor reunite de Buget-Finanțe din Parlament. Chestiunea e complexă și trebuie să admit că n-am mai trecut de mult pe la medicul de familie. Sper să nu aibă vreo problemă cu, mă rog... Sper să nu fie italian, în primul rând, sau măcar să fi absolvit liceul. Revin la ideea antologică a lui Anton la pătrat:

1. Din capul locului, un nume dublat, ca acest Anton Anton, nu este frecventabil. Am mai expus acest neajuns în rubrica de față. Îți pui diverse întrebări când știi că trebuie să ai de a face cu un Anton Anton: dacă ai săi nu s-au simțit tocmai bine la nașterea pruncului, el ce-a păzit după împlinirea frumoasei vârste de 18 ani? La Evidența Populației nu e mereu coadă, bașca se poate da un telefon. Măcar mai introduci un prenume, să fie poate un Anton Răzvan Anton. Or Anton Demostene Grigorie Anton, ca să sune a vedetă de Hollywood.

2. Energie electrică, adică lumină, cum spunem noi, proștii de rând, la gura gazului? Potențialul de flacără lângă eternul fâsss? E chiar o idee-bombă, aș putea spune.

3. Se zvonește că soția domnului Anton, adică doamna Anton, încearcă să-i restrângă aria de mișcare prin casă. La plecare, obligatoriu dumneaei va verifica apa, lumina și aragazul, nicidecum ministrul lovit de geniu. Ia mâna de acolo, Antoane, vrei să rămânem fără apartament?

4. Era păcat ca numai Daea, Dăncilă și Dan Carmen, ca să pomenim numai vitaminele dragi lui Dragnea, să facă spectacol în guvernarea actuală. Dănuț Andrușcă e deja istorie, așadar există încă nebănuite resurse de inteligență latentă. Trebuie să-i mulțumim lui Anton Anton, doar nu pricepem ce caută în politică.

Citit 780 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 17:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.