Bolile românului

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Să nu aud, pe calapodul unui slogan difuzat până la sastisire la televizor, o construcție de genul: "eu o să fac mișcare" când o să joace Simona tenis! Și ce dacă a pierdut încă o finală? Măcar a ajuns acolo, Miorița, această mamă a răniților din spațiul carpato-danubiano-pontic, nu s-a calificat nici măcar într-un Final Four. Dacă Halep ar călători în timp, nu i-aș hiperboliza fără margini desantul, dar măcar cred că birul la turci l-am plăti în rate mai mici.

* Noi, oamenii de rând, nu suntem capabili să ținem nici măcar un pet în mână. Un pet, adică un bidon de plastic, ce tot ridicați din umeri? Habar n-avem să gestionăm o asemenea situație, darămite să jonglăm cu racheta de tenis? Forehand? Să fim serioși, așa cum spuneam, noi scăpăm peturile peste tot: în pârâuri montane, în fluvii, pe marginea străzii, adică în șanț, ne alunecă din mână direct de la etajul al doilea etc. Mi-e greu să cred că vreun român le abandonează voit - avem diverse lipsuri în organism, poate și de vitamina D, coane Liviule, apoi încercăm să le ridicăm de jos, dar am stat prea mult încovoiați în fața expansioniștilor. Ba e hernie, ba e coloană, cine să indice problema? Nici măcar nu știi care-i medic veritabil ca să-ți pună diagnosticul corect. Constănțeanca, recent dată jos de pe primul loc mondial, a ajuns atât de sus încât își permite să piardă în fiecare zi.

* Pentru sportiva noastră (astăzi mi-a confiscat rubrica, nu mă împotrivesc, doar mă săturasem de Veorica și Olguța), urmează turneul de la Dubai. Da, altă provocare, o nouă săptămână de muncă. Sună cunoscut, nu-i așa? Câteva compatrioate care au trecut pe la medicul italian cu opt clase, altfel nu pricep de ce și-ar dori cineva să-și pună colacul de WC pe post de buze, s-ar arăta contrariate: cum adică să muncești la Dubai? Nu e doar pentru shopping?

* Oamenii de știință au descoperit o nouă metodă de a prezice dacă un copil va suferi de boli mintale de-a lungul vieții. Un studiu arată că simpla analiză a dinților de lapte ai unui copil aduce suficiente informații în acest sens. Dinți, boli mintale? Hm, parcă mi-ar fugi mintea într-o anumită zonă... dinți îngălbeniți, mustață la fel de insalubră, vă spun ceva aceste elemente? Tudorele, fă ceva, mai cumpără o pastă!

Citit 682 ori Ultima modificare Duminică, 17 Februarie 2019 18:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.