Țiglinele din Africa

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Noul Cod Rutier pregătește o amendă dură pentru șoferii care vorbesc la telefon în timp ce se află la volan. De fapt, pentru inșii care conduc mașina în timp ce vorbesc la smartphone, așa e mai corect... Sancțiunea va fi cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei, o plajă destul de largă care ar trebui extinsă în eventualitatea foarte probabilă de amenințare cu „dau eu un telefon și se rezolvă”.

* Am următoarea declarație în față și nu știu cum s-o scot din context, bașca s-o traduc. Elena Udrea: „Kovesi ar trebui condamnată la minimum 6 ani de închisoare.” O fi un idiom costarican, nici măcar nu știu ce înseamnă Elena Udrea. O fi vreo injurie.

* Comisarul european Corina Crețu, un politician care mi-a devenit simpatic în ultimul an, a transmis zilele trecute un mesaj pentru cetățenii europeni: “Fac parte din generația care se bucură de pace, de apa caldă și de lumina din casă.” Brusc, m-am gândit la cetățenii județului Vaslui, deoarece mi-e jenă să-i pomenesc pe cei care locuiesc în Țigline și Mazepe (uneori, dar sigur). Ei cum pot emigra din Africa?

* Un pensionar din Brăila a dejucat o înşelătorie prin metoda „accidentul”. După ce a fost sunat de escroc, pensionarul şi-a contactat fiul să verifice dacă într-adevăr a accidentat o fetiţă pe trecerea de pietoni, așa cum i se inoculase, şi dacă are nevoie de bani. Ulterior, demonstrând stăpânire de sine, a contactat Poliția. Doar nu degeaba o fi tatăl lui Dasaev...

* Încă un sirop de tuse a fost retras de la vânzare în România. E nasol pentru alde Tudorel – când va mai strănuta Dragnea, ăștia nu vor găsi medicamente contra expirației bruște și zgomotoase.

* Dinamo a ratat calificarea în play-off-ul Ligii 1 de fotbal, CFR Cluj și Viitorul nu mai bat pe nimeni, dar se schimbă antrenorul în altă parte: Simona Halep a rămas fără. Iar ea tot mai dispută niște finale. Contradicții de coada Europei!

* Trailerul animației Frozen 2 este cel mai vizionat din toate timpurile în primele 24 de ore de la lansare. În rolul principal, bugetul pe 2019 al României.

Citit 915 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2019 17:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.