Pentru că-i doare în 14

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Individului de la Suceava i-a picat minunat campania "România vrea autostrăzi", au crescut cozile la fast-food-urile patronate de el, comenzile sunt cu miile ziua și noaptea, e nebunie totală, i s-a triplat notorietatea, va candida la europarlamentare, apoi va deveni președintele României și se va bate pe burtă cu Timmermans și Soros...

Aiurea, așa ne place nouă, românilor, să citim printre rânduri - suntem vai de capul nostru, nu mai punem cu deceniile mâna pe o carte și, prin urmare, nu oprim hemoragia salivară (da, da, ne curge constant din cavitatea bucală!), însă ne place să ne erijăm în analiștii pieței. Să fim ăia care știu tot, la taclalele din fața blocului sau pe Facebook, dar care n-au habar că nevasta le pune coarne: n-ai habar câți l-au sponsorizat pe ucraineanul ăla! Nu știm că-i venetic, doar ne-am oprit la geografia clasei a V-a și putem face mici asocieri de tip Veorica. Tipi mobilați, nu glumă!

Apoi, urcăm în mașină și facem o oră și ceva până la Tecuci, doar se circulă în coloană, iar drumul până la București (aproximativ 250 de kilometri) îl parcurgem în patru-cinci ore dacă nu ne montăm stație ca să întrebăm "coleguții" dacă stă "încasatorul" sau "proteveul" pe la Ianca sau Surdila-Greci. Mulți dintre compatrioți preferă acest stil de viață, să fie șmecheri, să-i dea cu 120 prin localitate, să-i râdă Poliției în nas, să poată depăși mult și bine pe contrasens. De ca și cum prin galena aia li se spune, Doamne ferește, și când vor pupa vreun bot de TIR sau un cap de pod.

Autostrada i-ar deranja pe mulți "coleguți", nu pe toți, dar sunt prea mulți. Ăstora le convine să le fie servită zilnic informația că sunt "drumuri bune", în sensul că se poate merge cu viteză, decât să aibă ferma convingere că șoseaua cu multe benzi și gard între sensuri pentru asta a fost dracului construită - ca să ajungi, bossule de boss, repede și mult mai sigur la destinație. Ce zici, că toată lumea își dorește by default un upgrade de infrastructură? Nț, cei care nu ies la vot nu vor nimic, așadar nici blestematul de drum care să ocolească rațe, gâște, căruțe și inși aghesmuiți din orice sătuc. Ah, iar cei care nu votează nu vor opri astăzi lucrul pentru 15 minute. La ora 15. Și pe ei îi doare în 14, ca pe politicienii care, din 1990 încoace, au stat pe rând de șase ca să nu-i ca careva la trei-păzește.

Citit 1020 ori Ultima modificare Joi, 14 Martie 2019 15:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.