Ceva este putred în Dobrogea

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Am amestecat în cap mai multe fotografii cu tatuatul copilaș de peste 40 de ani al filosofului Andrei Pleșu. Da, este vorba de insul prins într-un business cu trafic de droguri... Chiar mă gândeam, încercam să mă pun în pielea des înțepată a inculpatului: cum să nu-ți fie rușine, boss, cu un asemenea părinte? Auzi la el, filosof și eseist. Hait!

* Peste 130 de kilograme de droguri au fost găsite sâmbătă pe litoralul românesc. Acum aproape două săptămâni, o captură similară ajungea direct din Delta Dunării în posesia polițiștilor. Ceva este al naibii de putred în Dobrogea:

1. Acum pricepeți de ce se percep tarifele alea indecente pentru o noapte de cazare în Mamaia? OK, dacă sunteți precum subsemnatul, adică nici măcar fumători, nu veți înțelege.

2. Cum să fie ales de atâtea ori caraghiosul de Mazăre, cum este posibil să le scape oamenilor legii, din Constanța, direct în Madagascar? Eh, mai uitați-vă pe plajele de la Marea Neagră!

3. Încă nu se știe de ce ni se spune Tigrul Europei, doar n-o să putem păcăli pe toată lumea cu economia care nu duduie, așa cum e cântată, ci mai degrabă geme. Măcar știm de ce are Tigrul ăsta pupilele dilatate...

4. Îți spune copilul că-i place mai mult la mare decât la munte? Să te panichezi abia când ți-o spune bunică-ta că nu vrea să mai vadă Babele și Sfinxul, ci rechinii și balenele de la Năvodari!

* Ministrul de finanțe Eugen Teodorovici, după ce s-a plimbat pe malul Mării Negre (altfel nu văd de ce nu și-ar fi văzut de treabă), solicită impunerea unor măsuri, la nivel european, pentru a combate „exodul creierelor”. Cam tari drogurile alea, dacă nu cumva or fi și stricate din cauza apei dulci, care vine din Dunăre.

* O elevă de 12 ani, Timeea Petrescu, originară din Craiova, care trăiește în prezent alături de părinți la Londra, a fost acceptată de curând în organizația Mensa a oamenilor cu un coeficient de inteligență foarte ridicat. Se zvonește că ar fi aplicat și Veorica, dar cel mai probabil n-o fi achitat taxa de timbru.

Citit 954 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2019 16:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.